1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecial13 lei maltratati in Romania au primit "azil" in Marea Britanie

13 lei maltratati in Romania au primit “azil” in Marea Britanie

13 lei care au fost salvati de conditiile mizere de viata in care isi duceau traiul de zi cu zi intr-o gradina zoologica din Romania au facut luni primii pasi in noua lor “locuinta”, din Marea Britanie.

Leii au fost adusi de la gradina zoologica din Oradea in parcul Yorkshire Wildlife, din Doncaster, in februarie, informeaza BBC, citat de ziare.com .

Dupa ce au fost tinuti trei luni in carantina ei au fost luni lasati sa iasa afara, iar pentru multi dintre ei este pentru prima data cand calca pe iarba. In Romania aproape cinci animale sunt tinute in trei metri patrati si au o podea de metal.

Daiana Ghender, directorul gradinii zoologice din Oradea, a spus ca este foarte, foarte fericite de noua viata a leilor.

“A fost foarte emotionant pentru mine sa ii vad ca au facut primii pasi pe iarba dupa ce au locuit toata viata lor intre patru pereti”, a declarat aceasta.

Directorul parcului Yorkshire Wildlife, Cheryl Williams, a spus si el ca a fost coplesit cand a vazut cat de curiosi si relaxati sunt cei 13 lei in noua lor casa.

“Angajatii au facut tot ce au putut dar este evident ca intr-o tara atat de saraca si conditiile sunt proaste. Nu au fost conditii extraordinare pentru ei. Pentru prima data acum au putut sa fuga cat de tare i-a tinut picioarele”, a declarat acesta.

Cele mai citite

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă