-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecial13 focare de gripa aviara in Romania

13 focare de gripa aviara in Romania

Un numar de 13 focare active de gripa aviara exista in prezent in Romania, dintr-un total de 25 de focare confirmate de Laboratorul National de Referinta la data de 16 ianuarie 2006, au anuntat ieri reprezentantii Ministerului Agriculturii.
Din cele 13 focare active, cinci se afla in judetul Braila (Zavoaia, Tataru, Chichinetu, Ciresu, Dudesti), unul in Buzau, la Valea Fantanii, cinci focare in judetul Ialomita (Rovine, Marsilieni, Traianu, Stelnica, Albesti) si doua focare in judetul Calarasi, respectiv la Tonea si Stefan Voda.
Pana in momentul de fata, au fost stinse 12 focare de gripa aviara. Astfel, au fost inchise toate cele sase focare din judetul Tulcea (Ceamurlia de Jos, Maliuc-Vulturul, Caraorman, Periprava, Agighiol, Crisan). De asemenea, au fost stinse patru focare din judetul Braila (Scarlatesti, Bumbacari, Dudescu, Ciocile) si doua focare din judetul Buzau, respectiv Padina si Braiesti. Judetul Tulcea a fost declarat liber de gripa aviara, mentinandu-se totusi masurile necesare de supraveghere in aceasta zona.

Cele mai citite

VIDEO. Autostradă acoperită de ciocolată și caramel

O porțiune de autostradă din Ohio a fost închisă joi dimineață, 30 noiembrie. În urma unui accident în care au fost implicate două camioane,...

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă