29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecial11 persoane au murit din cauza frigului in ultima saptamama

11 persoane au murit din cauza frigului in ultima saptamama

In saptamana 13-21 decembrie, in Romania au fost inregistrate 11 decese prin hipotermie, unul in judetul Neamt si cate doua in judetele Arad, Bacau, Constanta, Prahova si Suceava, potrivit Ministerului Sanatatii, care recomanda evitarea expunerii la frig si alimentatia bogata in proteine si vitamine, informeaza Newsin.

Luni dimineata, in unitatile de primiri-urgente (UPU) se aflau, pentru ingrijiri medicale, treizeci de persoane care reprezinta cazuri sociale. In aceste unitati, spun reprezentantii MS, nu au fost semnalate disfunctionalitati in acordarea asistentei medicale de urgenta, singurele probleme aparute fiind legate de blocarea catorva ambulante in trafic, in judetele  Buzau, Braila si Galati.

Ministerul Sanatatii recomanda ca, in aceste zile cu temperaturi extrem de scazute, sa se evite  deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, mai ales in cazul persoanelor varstnice si cu afectiuni cardiace, sa se consume alimente bogate in proteine si grasimi nesaturate, fructe, legume si sa se evite consumul de bauturi alcoolice. De asemenea, Ministerul recomanda ca parintii sa nu isi lase copiii singuri in autovehiculele parcate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă