4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecial10 oameni din fotbal, urmariti penal

10 oameni din fotbal, urmariti penal

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva a zece oameni din lumea fotbalului, pentru savarsirea de infractiuni de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, potrivit unui comunicat remis presei joi de catre DNA.

Lista celor zece urmariti penal de procurorii anticoruptie:
1. Becali Ioan, impresar
2. Becali Victor, impresar
3. Copos Gheorghe, presedintele si patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti
4. Puscoci Sica, avocat
5. Stoica Mihai, fost director al clubului de fotbal Otelul Galati
6. Borcea Cristian, presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo
7. Stoenescu Mircea, fost presedinte al clubului de fotbal Dinamo
8. Padureanu Jean, presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistri
9. Popescu Gheorghe, impresar
10. Netoiu Gheorghe, actionar la clubul de fotbal Dinamo

Persoanele mentionate, impreuna sau in parte, prin tranzactii ilegale si folosire de interpusi, au externalizat peste 10 milioane de euro, sume cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat, sustine DNA.

De asemenea, procurorii afirma ca prin neinregistrarea in contabilitatea celor patru cluburi – Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati – a veniturilor rezultate din transferuri si implicit prin diminuarea veniturilor impozabile, bugetul de stat a fost prejudiciat cu o suma de peste 1,7 milioane de euro.

Totodata, raportat la valorile reale ale sumelor de transfer, nu s-a perceput de catre Federatia Romana de Fotbal procentajul aferent fiecarui transfer, in conformitate cu reglementarile interne, prejudiciul in dauna FRF totalizand aproximativ 600.000 euro – adauga DNA.

Toti cei zece cercetati – George Copos, Mihai Stoica, Ioan Becali, Victor Becali, C. Borcea, Netoiu, Gica Popescu, Stoenescu Mircea, Jean Padureanu si Puscoci Sica – au luat la cunostinta, in perioada 14 – 17.01.2008, infractiunile pentru care sunt cercetati, potrivit art.6 alin3 din Codul de Procedura Penala.

 

Ei risca o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si opt ani, pentru acuzatia de evaziune fiscala. De asemenea, ei vor fi obligati sa plateasca impozitele aferente respectivelor sume.

Cele mai citite

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...
Ultima oră
Pe aceeași temă