1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecial1 miliard de dolari - valoarea fraudelor ipotecare din SUA

1 miliard de dolari – valoarea fraudelor ipotecare din SUA

Politia federala americana a arestat in ultimele luni aproape 300 de brokeri imobiliari, intr-o campanie vizand incetarea unei serii de fraude ipotecare care au contribuit la criza imobiliara din SUA, relateaza Associated Press, citat de Rompres.

Potrivit unui oficial american, pierderile inregistrate de cumparatorii de case si alti debitori cazuti victime acestor fraude se ridica la peste 1 miliard de dolari.  FBI a inceput  arestarile in luna martie, iar o buna parte din ele au avut loc zilele trecute la Chicago, Atlanta, Miami si in Maryland.

Printre cei arestati se numara si doi fosti manageri de la Bear Stearns, una dintre primele banci care au dezvaluit pierderi ca urmare a turbulentelor de pe pietele americane de credite ipotecare cu grad mare de risc. Vara trecuta, doua dintre fondurile sale de risc au intrat in colaps, inregistrandu-se o pierdere de 1,6 miliarde de dolari.

 

Ralph Cioffi si Matthew Tannin risca sa fie pusi sub acuzare pentru implicarea in administrarea gresita a fondurilor de investitii, care s-au prabusit in iunie 2007, transmite Hotnews. Cei doi, care s-au predat oficialilor FBI in cursul diminetii, urmeaza sa apara joi seara in fata Tribunalului Federal din Brooklyn. Daca vor fi pusi sub acuzare, cei doi vor deveni primi manageri de pe Wall Street ce risca inchisoarea pentru criza subprime care a lovit SUA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă