8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRUn pahar de vin pe zi combate osteoporoza

Un pahar de vin pe zi combate osteoporoza

Un pahar sau doua de vin pe zi ar putea fi la fel de eficiente in prevenirea subtierii oaselor femeilor ca medicamentele, cred specialistii.

Potrivit unor studii efectuate din experti de pe tot globul, consumul moderat de alcool dupa menopauza are un efect benefic asupra oaselor.

Mai mult, aceiasi cercetatori au declarat ca o dieta din care s-a exclus complet alcoolul ar putea creste riscul femeilor de a face osteoporoza.

Sute de mii de femei iau zilnic medicamente pe baza de bifosfonati, niste substante care previn subtierea oaselor. O alternativa mai sanatoasa la aceste chimicale, care produc o serie de efecte adverse foarte neplacute, ar putea fi alcoolul, sugereaza expertii.

Oamenii de stiinta de la Forumul International Stiintific al Cercetarii Alcoolului, impreuna cu savantii de la Universitatea din Oregon, au constatat ca femeile care consumau aproximativ 19 grame de alcool pe zi – adica 2 pahare – aveau oasele mai puternice.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă