19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPRSudoku şi puzzle-urile potenţează demenţa

Sudoku şi puzzle-urile potenţează demenţa

Dacă vrei să fii activ intelectual mult timp, citeşte şi du-te la muzeu în loc să rezolvi sudoku şi puzzle. De ce? Pentru că jocurile de inteligenţă influenţează negativ persoanele cu început de demenţă.
Un studiu publicat în revista “Neurology” explică cum puzzle-urile, Sudoku şi alte jocuri de inteligenţă te pot menţine activ intelectual pe termen scurt, însă pe termen lung, dacă survine demenţa, declinul mental se produce rapid şi intens.
“Rezultatele noastre arată că beneficiile întârzierii semnelor iniţiale ale declinului cognitiv pot duce la instalarea mai rapidă a demenţei mai târziu”, spune neuropsihologul Robert S. Wilson, autor al studiului şi doctor la Rush Alzheimer ‘s Disease Center din Chicago.
“Am descoperit că oamenii în vârstă, sănătoşi din punct de vedere mental, care s-au implicat în acţiuni care i-au stimulat cognitiv (cum ar fi cititul cărţilor, revistelor, vizitele la muzee) s-au confruntat mai puţin cu apariţia declinului cognitiv decât oamenii care nu şi-au stimulat gândirea pe termen lung”, explică Wilson pentru site-ul Relaxnews.
Doctorul îi încurajează pe oameni să citească mult, în loc să joace jocuri care le solicită foarte mult gândirea pe termen scurt, ca să aibă o stare mentală bună cât mai mult timp.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă