21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRSpitalele regionale vor costa între 200 şi 300 milioane euro

Spitalele regionale vor costa între 200 şi 300 milioane euro

Un spital regional de urgenţă, construit în parteneriat public-privat, va costa între 200 şi 300 milioane de euro. Fiecare spital va avea 700-900 paturi, anunţă ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, potrivit Mediafax.

Cseke Attila a precizat că a primit multe solicitări din partea unor parteneri privaţi care vor să construiască spitale în România. În Capitală, spitalul regional de urgenţă va fi construit pe platforma Fundeni. Unitatea sanitară va costa peste 200 de milioane de euro şi va avea o suprafaţă de 110.986 de metri pătraţi. Autorităţile estimează că, după 2-3 ani, investiţia va intra pe profit, iar, după alţi cinci, banii investiţi vor putea fi recuperaţi.

Companiile interesate de o astfel de colaborare cu statul trebuie să aibă o cifră de afaceri de cel puţin cinci milioane de euro şi un profit de 500.000 de euro pe an.

Noile spitale regionale de urgenţă vor fi gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile complicate. Cseke Attila susţine că în noile unităţi sanitare vor putea fi aduşi mulţi dintre medici unităţilor sanitare care au fost comasate.

Ministrul Sănătăţii a declarat, miercuri, că vrea să construiască în parteneriat public-privat o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro. Atât finanţarea, cât şi managementul vor fi private.

“Va fi unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii în infrastructură spitalicească din ultimii 30 de ani care are şanse reale de realizare, deoarece finanţarea nu va avea legătură cu bugetul statului, iar managementul va fi privat. Avem ca prioritate construcţia spitalelor regionale din Cluj şi Iaşi. În aceste două centre cu tradiţie în medicină există cele mai mari probleme în ceea ce priveşte infrastructura spitalicească”, a spus Cseke Attila.

Cererea ministrului Sănătăţii privind construirea în parteneriat public-privat a unei reţele de şase spitale regionale de urgenţă a fost aprobată miercuri de Executiv.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă