10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRRomania are Institut National de Medicina Complementara

Romania are Institut National de Medicina Complementara

» Acupunctura, electropunctura, apifitoterapia, homeopatia, termografia computerizata, laseracupunctura sunt doar cateva din cele mai importante activitati efectuate de medicii de la Institutul  National de Medicina Complementara si Alternativa din Bucuresti.

"Institutul aplica integrarea medicinii traditionale extrem orientale, a noilor directii ale medicinii complementare, acupunctura,  homeopatiei si apifitoterapiei cu medicina alopata. Toate acestea se  bazeaza pe recomandarile recente ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, metodologia adoptata de catre Uniunea Europeana si standardele nord americane in domeniu", ne-a declarat dr. Corneliu Moldovan, vicepresedintele Societatii Romane de Acupunctura si directorul medical al institutului.

Serviciile medicale alopate de specialitate sunt: medicina interna, oftalmologie, fizioterapie, psihiatrie. "INMCAB functioneaza ca un ambulator de specialitate pe baza de contract incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti.  Este un centru integrat de terapie, invatamant, cercetare si indrumare metodologica de specialitate in domeniile acupuncturii si tehnicilor inrudite homeopatiei si apifitoterapiei.

 

De asemenea, unitatea medicala este complexa si permite efectuarea de diagnostic, terapie, invatamant si cercetare in domeniul medicinii  complementare, fiind singura in Europa de Est si posibil al 6-lea centru de profil din Europa (dupa Germania, Franta, Anglia, Belgia, Danemarca)", a explicat dr. Florin Bratila, directorul institutului. Institutul  National de Medicina Complementara si Alternativa este situat in str. Panduri, nr. 22, sector 5, tel.: 021.410 03 09, 021.410.96 87.

» Fara efecte adverse
Pe langa medicii acupuncturisti, institutul are si medici specializati in homeopatie, fitoterapie, apiterapie, gemoterapie.  Caracterul integrativ al medicinii practicate in acest institut este reflectat cu precadere in activitatea cabinetului de medicina interna, unde pacientii cu diferite afectiuni sunt evaluati prin metode alopate (explorari functionale, analize de laborator) si tratati combinat, medicamentos si fitoterapeutic. "Utilizarea unei terapii combinate, in care suplimentele nutritive si produsele vegetale sunt nelipsite, permite reducerea dozelor medicamentelor, un numar mai mic de efecte adverse, o complianta mai buna a pacientilor la tratament", ne-a spus dr. Larisa Ionescu-Calinesti, medic primar de medicina interna cu atestat in apifitoterapie, INMCA Bucuresti.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă