Raed Arafat vrea să prevină corupţia din minister şi CNAS: Vom avea un cod de etică între firme şi stat. Vrem să prevenim practica incorectă, corupţia

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că firmele de medicamente, materiale şi aparatură vor semna un cod de etică cu statul privind comportamentul în cadrul acestei relaţii, pentru a preveni practica incorectă, ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.11.2012 - 11:26

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că firmele de medicamente, materiale şi aparatură vor semna un cod de etică cu statul privind comportamentul în cadrul acestei relaţii, pentru a preveni practica incorectă, influenţele sau corupţia. Declaraţia a fost făcută în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de PRO TV şi citată de Mediafax.

"Fondurile din sănătate se scurg prin diverse modalităţi, una fiind prescripţia nejustificată de medicamente scumpe, înainte de a vedea dacă produsele ieftine nu sunt mai eficiente. Am avut discuţii cu reprezentanţi ai unor firme de medicamente care au venit în cadrul unei delegaţii din SUA. În SUA, nimeni - nu numai pe medicamente, dar şi pe aparatură, pe tot - nu poate avea contract cu statul dacă nu semnează codul de etică. Codul de etică al comportamentului firmei poate duce la excluderea firmei dacă nu respectă acest act. Ideea unui cod de etică, a unui angajament faţă de stat: fac afaceri cu tine, dar te respect", a spus ministrul Sănătăţii la Pro TV.

Raed Arafat a precizat că prin acest cod de etică pe care ar vrea să-l implementeze rapid, mai ales că firmele de medicamente membre ale Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) au un astfel de document, speră să prevină "practica incorectă, influenţele şi corupţia".

"Cine este descoperit să ştie că este eliminat pe trei sau patru ani. În Cehia, spre exemplu, o firmă a fost eliminată câţiva ani, după ce a fost descoperită că a mituit un oficial", a explicat Raed Arafat în emisiunea "După 20 de ani".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...