13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRPremieră naţională în chirurgia pediatrică

Premieră naţională în chirurgia pediatrică

Dr. Marcel Oancea, medic primar în chirurgie pediatrică, a efectuat ieri prima operaţie din România de reimplantare a ureterului în vezica urinară prin abord minim invaziv. Intervenţia a fost efecuată unui copil în vârstă de 3 ani care avea o malformaţie de căi urinare – duplicaţie de ureter cu reflux vezico-ureteral (ureter dublu).

“Dacă până în prezent astfel de operaţii erau efectuate numai pe cale clasică, astăzi putem oferi pacienţilor noştri posibilitatea de a interveni minim-invaziv, adică fără tăieturi. Tratamentul chirurgical propus astăzi aduce pacienţilor noştri o serie de beneficii: recuperare mult mai rapidă, dureri post-operatorii reduse, şi reducerea semnificativă a tulburărilor post-operatorii colaterale intervenţiei”, spune Dr. Marcel Oancea, medic primar chirurgie Pediatrică, la Delta Hospital.

Timpul de spitalizare se scurtează de 12 zile necesare pentru interventia clasica la 3-5 zile de spitalizare pentru operatia minim-invaziva.

Malformaţiile reno-ureterale numite ureterohidronefroze sunt întâlnite foarte frecvent la copii cu vârste între 0 -3 ani. Aceste malformaţii reno-ureterale pot fi depistate la copii începand cu vârste mici printr-o serie de investigaţii amănunţite. Examenul de urină, examenul sânge, ecografia, uro CT şi cistografia sunt câteva dintre investigaţiile necesare pentru diagnosticarea unei astfel de afecţiuni.

În prezent, operaţiile de reimplantare a ureterului în vezică pe cale minim-invazivă se pot efectua numai la Delta Hospital, datorită dotării spitalului cu apartură medicală performantă în chirurgia minim-invazivă şi a personalului medical supra-specializat în tehnici minim-invazive.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă