Oglinda, folosita cu succes in tratamentul paraliziilor

Persoanele paralizate au un nou aliat in lupta cu problemele de sanatate. Cercetatorii au descoperit ca pot folosi oglinda la sedintele de terapie pentru a-i ajuta pe pacienti, informeaza ziare.com citand Reuters.Cercetatorii japonezi ...

Share

Rl online 0 comentarii

26.09.2008 - 00:00
Persoanele paralizate au un nou aliat in lupta cu problemele de sanatate. Cercetatorii au descoperit ca pot folosi oglinda la sedintele de terapie pentru a-i ajuta pe pacienti, informeaza ziare.com citand Reuters.

Cercetatorii japonezi au descoperit ca oglinda poate fi folosita pentru a le da impreia pacientilor ca exercitiile fizice pe care incearca sa le practice sunt mai ample.

Rezultatele au aratat ca noua metoda este mai eficienta decat practicile traditionale. Miscarile privite in oglinda de pacienti le creeaza impresia acestora ca tratamentul da rezultate mai rapide, crescandu-le moralul si increderea in sine.

"Aspectul mental al tratamentului este mult mai important decat am cezut si trebuie sa-I acordam mult mai multa atentie", a declarat Kazu Animoto, cercetator al Universitatii Metropolitane din Tokyo.

Pacientii care sufera o pareza pe jumatatea corpului folosesc exercitii fizice pentru a reveni la normal. Tratamentul conventional dureaza mult timp, pana cand pacientii vor putea sa-si recapete forma fizica dorita.

Noul tratament plaseaza o oginda la jumatatea corpului pacientilor, pantru ca acestia sa creada ca miscarile pe care le fac evolueaza mult mai repede.

Iluzia optica creeata are un efect stimulativ asupra creierului persoanei paralizate si trimite stimuli in partile afectate ale corpului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...