6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRMedicii de familie nu vor semna contractul-cadru dacă nu respectă negocierile

Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru dacă nu respectă negocierile

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Doina Mihăilă, a declarat, sâmbătă, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că în urmă cu câteva zile a fost modificat contractul-cadru pe care medicii de familie ar urma să-l semneze cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, însă bugetul prins pentru medicina de familie este în continuare mic.

Mihăilă susţine că forma modificată a contractului-cadru nu a fost încă finalizată, motiv pentru care solicită semnarea unui act adiţional la actualul contract, până la publicarea documentului în Monitorul Oficial, relatează Mediafax.

“Nu suntem siguri întotdeauna că ceea ce pleacă este şi ceea ce o să iasă. Prin urmare, trebuie să aşteptăm să iasă (…) Dacă în monitor vor ieşi normele aşa cum avem noi promisiuni, vom cere o perioadă de graţie de două săptămâni iniţial, în total de o lună, pentru a face un act adiţional, timp în care să studiem foarte bine ceea ce este scris acolo”, a mai spus medicul Doina Mihăilă.

Mihăilă a adăugat că, în cazul în care normele metodologice ale noului contract-cadru nu vor fi publicate în Monitorul Oficial în forma negociată cu medicii de familie, aceştia nu îl vor semna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă