16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRIsoterapia, autovaccinarea homeopata

Isoterapia, autovaccinarea homeopata

» Isoterapia este o metoda de tratament inedita folosita in medicina alternativa. Pentru insanatosirea bolnavului, ea intrebuinteaza tocmai factorul cauzal care a declansat boala ce urmeaza a fi combatuta.

"Este vorba de o modalitate de autovaccinare facuta pe principii homeopate sau, mai bine zis, de a obtine un vaccin fara a izola factorul patogen", ne-a declarat dr. Dumitru Badila, care a prezentat lucrarea "Isoterapia, un posibil raspuns la agresiunea unor boli ca SARS, HIV/SIDA sau gripa aviara". Lucrarea a fost prezentata in cadrul simpozionului national de terapii naturale alternative-complementare, organizat de Fundatia Mirabilis club UNESCO si Academia Dacoromana.  
Dr. Dumitru Badila a explicat ca pentru a prepara un vaccin este nevoie de izolarea, cultivarea, cresterea si inactivarea virusului. "In isoterapie, nu ne intereseaza aceste lucruri, ci doar ca in acel produs biologic sa existe factorul patogen. De exemplu, in gripa sezoniera, se recolteaza  din secretiile nazale sau sputa o secretie care contine virusul gripal. Se introduce in solutie de apa distilata, conform unui procedeu standard.

 

Modul de executie a dilutiilor este de asemenea important. Administrarea se face oral (sublingual cu 30 de minute inainte de masa sau cu 2, 3 ore dupa masa), deoarece la acest nivel se afla inele limfatice capabile sa fabrice sau sa comande fabricarea anticorpilor specifici", a declarat dr. Dumitru Badila. Medicul a precizat ca metoda a folosit-o in afectiuni ca: herpes simplex bucal sau genital, blefaroconjunctivita, sinuzita subacuta etc. "Isoterapia nu este un panaceu. Are afectiuni in care este activa si altele in care nu este activa. Am formulat o explicatie pentru insuccese (cum ar fi in infectia urinara), care ar fi datorate unei incarcaturi bacteriene masive. Aceasta a impiedicat fortele de aparare sa lupte in conditii bune, deci nu poate fi vorba de o posibila inlaturare a antibioticelor", a mai precizat dr. Dumitru Badila.

 

El a subliniat avantajele metodei: remediul este usor de preparat, foarte ieftin, nu are efecte secundare, poate fi folosit in orice boala in care se banuieste un proces infectios sau toxic. "De asemenea, nu interfereaza cu alte terapii si de aceea poate fi folosita in orice combinatii. Mai putin in tratamente care tintesc supresia sistemului imunitar, pentru ca ar fi un nonsens sa comanzi fabricarea unor anticorpi in acelasi timp cu administrarea unor medicamente care suprima raspunsul imun", a mai spus dr. Badila.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă