13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRCum se îngrijesc lentilele de contact?

Cum se îngrijesc lentilele de contact?

Laurenţia, 41 de ani, Bucureşti: „Care sunt riscurile când îţi pui lentile de contact şi cum se îngrijesc acestea? Este posibil ca din cauza poluării să îmi apară infecţii oculare? Ce lentile de contact să aleg? Sunt ele mai puţin indicate pentru cei cu ochii deschişi la culoare?”

Lentilele de contact trebuie îngrijite cu foarte mare atenţie. Fiind practic un corp străin în organism, igiena trebuie să fie una foarte strictă.

Vă sfătuiesc să le curăţaţi înainte de culcare cu soluţii dezinfectante, să nu dormiţi noaptea cu ele, iar dimineaţa, când vi le puneţi din nou, să nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini înainte de a le manevra. În cazul în care apar cele mai mici semne de infecţie, prezentaţi-vă la oftalmolog. Complicaţiile din cauza lentilelor de contact apar foarte rar, proporţia fiind sub 1%. Se mai întâmplă totuşi să aibă loc manifestări precum ulcerul cornean conjunctiv sau intoleranţe de tip alergic.

Acestea sunt însă foarte rare. Atât timp cât vă îngrijiţi lentilele de contact, poluarea nu va favoriza infecţiile. Din cauza poluării ochiul se irită, dar pericolul apare numai dacă lucraţi în medii toxice, nu de la poluarea de pe stradă. Lentilele trebuie alese împreună cu oftalmologul, iar culoarea ochilor nu ar trebui să vă influenţeze în nici un fel decizia.

 

Aşteptăm întrebările dumneavoastră la viatalunga@romanialibera.ro sau pe adresa redacţiei, strada Nerva Traian nr. 3, bl. M 101, et. 4, sect. 3, Bucureşti.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă