14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRCopiii internati la Spitalul Budimex vor primi cadouri de la... copii

Copiii internati la Spitalul Budimex vor primi cadouri de la… copii

» Asociatia "Asezamantul Social Sfintii Martiri Brancoveni" se straduieste sa aduca, si in acest an, de Craciun o bucurie copiilor suferinzi din toata tara internati la Spitalul "Marie Curie" (Budimex).

Prin proiecte caritabile, membrii asociatiei, toti voluntari, implica in aceste fapte copiii sanatosi de la scoala Generala nr. 111 "George Bacovia". Mecanismul  este simplu, dar rezultatele sunt spectaculoase. Anual, credinciosii Bisericii "Sfintii Nicolae si Stelian" din cadrul spitalului de copii fac donatii care se transforma in cadouri pentru micutii bolnavi. "In pregatirea pachetelor ii implicam pe copiii sanatosi de la scoala nr. 111 «George Bacovia». Acest lucru se desfasoara in unitatea de invatamant unde functioneaza centrul educational «Casa noastra de la scoala». Este o traditie ca elevii sa confectioneze obiecte specifice sarbatorilor de Craciun. Copiii sanatosi iau contact direct cu pacientii de varsta lor loviti de maladii grave si, astfel, ei vad o alta latura a vietii", ne-a spus Elena Stoica, coordonatorul centrului.

 

Un alt proiect consta in formarea de voluntari care sa vina macar o data pe saptamana pentru alinarea copiilor internati, dar abandonati de parinti sau ingrijitori. "Sunt bebelusi parasiti pe patul de spital si micuti bolnavi care provin din centrele de plasament. Ei stau in spital intre doua zile si trei luni. Oncologia este una dintre cele mai triste si grele sectii medicale din unitatea spitaliceasca, dar multa suferinta se intalneste si in sectiile de pediatrie, ortopedie, la camera de garda", ne-a spus Raluca Tanase, responsabila cu proiectele din cadrul asociatiei. Organizatia filantropica a reusit sa dezvolte centrul "Casa noastra de la scoala", in care elevii talentati sau cei provenind din familii foarte sarace gasesc un real suport educational.

"In cadrul centrului pot fi pregatiti gratuit 50-60 de copii scolari cu rezultate bune la invatatura. Obiectivul este de a dezvolta aptitudinile elevilor in cadrul cercurilor de specialitate (teatru, jurnalism, informatica, pictura si lucru manual, cor, limba franceza, comunicare)", ne-a spus Raluca Tanase.

» Sanatate mintala
"Centrul educational nu incearca nici sa suplineasca scoala, nici sa fie un centru de zi, ci sa fie o adevarata casa. Exista multe familii care au probleme, au spatii foarte mici in casele lor, copii cu parinti aflati in strainatate, riscand sa alunece spre gastile din cartier, spre lucruri nefolositoare nici mintii, nici sufletului. Presedintele de onoare al asociatiei este prof. dr. Alexandru Pesamosca, omul care ne-a indemnat sa-i ajutam exact pe cei care au nevoie si cand au nevoie", a spus preotul Daniel Smuc, vicepresedintele Asociatiei "Sf. Martiri Brancoveni".

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă