Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chirurgul român Cătălin Copăescu, invitat pentru a doua oară să opereze în direct la Congresul Internaţional de Chirurgie Digestivă de la Roma

Chirurgul Cătălin Copăescu, Directorul singurului Centru de Excelenţă în Chirurgia Bariatrică din România, BariXL, va opera, pentru al doilea an consecutiv, în transmisiune directă pentru Congresul Internaţional de ...

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

17.05.2012 - 11:37
Chirurgul Cătălin Copăescu, Directorul singurului Centru de Excelenţă în Chirurgia Bariatrică din România, BariXL, va opera, pentru al doilea an consecutiv, în transmisiune directă pentru Congresul Internaţional de Chirurgie Digestivă de la Roma. Cele două proceduri chirurgicale vor fi efectuate la Delta Hospital în zilele de 17 şi 18 mai.

După premiera de anul trecut, cea de-a doua invitaţie vine ca o recunoaştere a profesionalismului şi experienţei în chirurgia bariatrică a dr. Cătălin Copăescu. Centrul de Excelenţă BariXL este dotat atât cu aparatură laparoscopică ultraperformantă, cât şi cu mijloacele video de înaltă definiţie necesare transmisunii în direct.

"Chirurgia laparoscopică este considerată viitorul medicinei moderne. Tot mai multe generaţii de chirurgi sunt instruite în vederea performării acestor proceduri, iar astfel de Congrese Internaţionale sunt o ocazie foarte bună de a face schimb de experienţă. Ne bucură încrederea şi recunoaşterea primite din partea colegilor noştri din alte ţări, care completează eforturile făcute de noi pe plan local, în cadrul Centrului de Training în Chirurgia Laparoscopică, pe care l-am înfiinţat pentru a instrui viitorii chirurgi, "a declarat dr. Cătălin Copăescu, Şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital.

La demonstraţia live făcută de dr. Cătălin Copăescu vor asista peste 800 de medici din mai multe ţări europene. Vor avea loc două proceduri chirurgicale: o operaţie de reducere a stomacului (gastrectomie longitudinală, engl. Gastric sleeve) şi o operaţie de bypass gastric.

Intervenţia chirurgicală de gastrectomie longitudinală (Gastric Sleeve) presupune îndepartarea a 80% din stomac, realizând un rezervor gastric cu o capacitate mult mai mică. În acest fel, se reduce considerabil senzaţia de foame şi este facilitată instalarea precoce a saţietăţii. Durata medie a unei astfel de operaţii este de circa 50 de minute.

Operaţia de gastric bypass constă în formarea unui mic rezervor gastric (cu o capacitate aproximativă de 25 cmc) şi ocolirea, de către alimentele înghiţite, a unui segment important din intestinul subţire (de cca 150 cm), reducând astfel absorbţia caloriilor. Intervenţia chirurgicală durează aproximativ 90 minute.

Dr. Cătălin Copăescu este şef al Departementului de Chirurgie Generală la Delta Hospital şi singurul chirurg din România acreditat de foruri internaţionale pentru efectuarea operaţiilor bariatrice. Din 2012, este coordonator al Centrului de Training în Chirurgie Laparoscopică înfiinţat în cadrul aceluiaşi spital. Până în prezent, a efectuat peste 3000 de operaţii la pacienţi cu obezitate, diabet zaharat sau alte boli metabolice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...