10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăGDPRAntibioticele administrate copiilor pot provoca apariţia unor superbacterii şi a obezităţii

Antibioticele administrate copiilor pot provoca apariţia unor superbacterii şi a obezităţii

Copiii trebuie să ia mai puţine antibiotice pentru că multe dintre aceste medicamente duc la apariţia unor superbacterii, dar şi a diabetului sau a obezităţii, potrivit Daily Mail.

Deşi antibioticele ne ajută să scăpăm de infecţii şi să trăim mai mult, ele ucid bacteriile care luptă cu unele boli. Un nou studiu realizat de cercetătorul american Martin Blaser arată că “bacteriile bune” nu se regenerează în întregime după un tratament cu antibiotice.

“Antibioticele ucid bacteriile pe care vrem să le eliminăm, dar şi pe cele care nu vrem. Aceste modificări pe termen lung a bacteriilor bune din corpul nostru poate creşte probabilitatea să dezvoltăm infecţii şi boli”, spune Blaser.

El spune că folosirea exagerată a acestor medicamente poate duce la obezitate, apariţia diabetului, alergiilor şi a astmului. Numărul pacienţilor care suferă de aceste afecţiuni s-a dublat în ultima perioadă.

De exemplu, amoxicilina care este folosită pentru a trata infecţiile la copii poate să elimine 20 – 50% dintre “bacteriile bune” care controlează doi hormoni importanţi în funcţionarea corectă a stomacului. Distrugerea acestei bacterii este asociată cu un risc crescut în dezvoltarea cancerului esofagian la copii. De asemenea, probabilitatea ca micuţii să aibă astm şi alergii cutanate în copilărie este mai mare.

Blaser spune că tratamentele cu antibiotice sunt periculoase mai ales în cazul copiilor şi a femeilor însărcinate. El susţine că prescrierea îndelungată şi repetată a antibioticelor duce la apariţia unor superbacterii care fac ca tratamentul unor boli precum pneumonia să fie ineficient.

Un studiu danez realizat pe 580.000 de copii anul trecut a arătat că cei care au luat penicilină sau alte medicamente similare aveau un risc ridicat să dezvolte sindromul de intestin iritabil şi boala Crohn. De asemena, unele studii realizate pe animale au arătat că antibioticele au dus la dezvoltarea obezităţii.

 

 

Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...
Ultima oră
Pe aceeași temă