Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

25 de minute de exerciţiu fizic pe zi tratează depresia

Cel mai bun tratament pentru depresie este mişcarea, exerciţiul fizic intens, spun oamenii de ştiinţă americani, bazându-şi afirmaţia pe un recent studiu realizat în Dallas. Potrivit publicaţiei The Telegraph, citate de

Share

Rl online 0 comentarii

12.04.2010 - 21:07
Cel mai bun tratament pentru depresie este mişcarea, exerciţiul fizic intens, spun oamenii de ştiinţă americani, bazându-şi afirmaţia pe un recent studiu realizat în Dallas. Potrivit publicaţiei The Telegraph, citate de ziare.com, această cercetare demonstrează că, în locul exerciţiilor fizice de intensitate moderată, care se întind pe o durată mai mare de timp, motiv pentru care nici nu există garanţia că pacienţii vor continua acest program, rezultatul este mai rapid şi uşor de observat în cazul unui program mai scurt de mişcare, dar mai intens.

După doar 25 de minute (de sport), starea de spirit se îmbunătăţeşte, nivelul stresului este mai mic, cel al energiei este mai mare, iar pacientul este motivat să facă din nou sport în ziua următoare, explică profesorul Jasper Smits, psiholog de profesie. El este de părere că terapia, în cazul depresivilor sau a persoanelor cu boli mintale, poate fi înlocuită cu succes de exerciţiul fizic, care acţionează ca un antidepresiv, el micşorând şi nivelul furiei şi având ca rezultat un comportament pozitiv.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...