Un bebeluș de cinci luni a murit din cauza rujeolei. Este al 34-lea deces din cauza epidemiei

Un bebeluș de doar cinci luni din Neamț a murit din cauza rujeolei. Astfel, numărul deceselor din cauza bolii a ajuns la 34, scrie Mediafax.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2017 - 15:56

Un bebeluș de doar cinci luni din Neamț a murit din cauza rujeolei. Astfel, numărul deceselor din cauza bolii a ajuns la 34, scrie Mediafax.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, de la demararea campaniei de vaccinare, au fost imunizaţi 67.000 de copii, 40.000 nefiind găsiţi la domiciliu, în timp ce rata de refuz a vaccinării a fost de 12%. Legea vaccinării a fost aprobată de către Guvern şi urmează să fie dezbătută de către Parlament.

Potrivit proiectului Legii vaccinării, părinţii au obligaţia de a se prezenta la medicul de familie, chiar dacă refuză vaccinarea copilului, caz în care riscă să fie audiaţi de Comisia judeţeană de vaccinare, în caz contrar amenzile ajungând şi la 10.000 de lei, potrivit proiectului Legii vaccinării.

„Părinţii şi celelalte persoane responsabile de creşterea şi educarea copilului au următoarele obligaţii: a) să asigure prezentarea copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei în cazul vaccinărilor obligatorii; b) să se prezinte în cazul în care sunt convocaţi de Comisia Judeţeană de Vaccinare sau a cea a Municipiului Bucureşti”, reiese din art.68 al proiectului pentru legea vaccinării.

Aceeaşi sumă de bani ar putea primi amendă şi medicii de familie, care nu respectă prevederile legale, de exemplu, dacă nu oferă informaţii corecte părintelui sau dacă nu asigură confidenţialitatea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...