Thiabendazolul din citrice nu trebuie să depăsească 5 miligrame per kilogram

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat luni că prezenţa substanţei „Imazail” în citrice este permisă, la nivel european, în limita a 5 miligrame per kilogram, iar în România nu au fost identificate depăşiri ale acestei limite. E233 sau Thiabendazol-Imazalil este conservant de suprafaţa folosit pentru fructe.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.11.2017 - 17:30

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat luni că prezenţa substanţei „Imazail” în citrice este permisă, la nivel european, în limita a 5 miligrame per kilogram, iar în România nu au fost identificate depăşiri ale acestei limite. E233 sau Thiabendazol-Imazalil este conservant de suprafaţa folosit pentru fructe.

„Limitele maxime admise de imazalil în şi pe produsele alimentare sunt stabilite în Regulamentul (CE) nr. 396/2005 privind nivelurile maxime de pesticide MRL în şi pe produsele alimentare şi furaje de origine vegetală şi animală cu modificările şi completările ulterioare (limita maximă admisă pentru citrice este de 5 mg/kg)”, precizează ANSVSA.

„În anul 2016 şi în acest an, până în prezent, nu au fost înregistrate depăşiri ale nivelului maxim admis pentru această substanţă în citrice”, se mai arată în comunicat.

Directorul ANPC, Paul Anghel, a anunţat recent că, în urma unui control la un hypermarket din Bucureşti s-au depistat 108 kilograme de citrice pe a căror etichetă de producţie apare E233, o substanţă care, folosită în cantităţi peste medie, poate cauza boli grave. „În urma unui control extins la produsele de post, angajaţii Comisariatului Bucureşti au depistat 108 kilograme de citrice, la un hypermarket din Bucureşti, pe a cător etichetă de producţie apare E233, o substanţă foarte periculoasă şi interzisă în multe ţări civilizate. Potrivit instituţiilor internaţioanale de sănătate, E233, folosit în cantităţi peste medie, poate cauza boli grave, precum cancer.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...