Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suspiciuni de febra tifoidă în România

O clujeancă de 35 de ani, revenită dintr-o excursie în Thailanda, este suspectă de febră tifoidă şi a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2016 - 22:13

O clujeancă de 35 de ani, revenită dintr-o excursie în Thailanda, este suspectă de febră tifoidă şi a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. 

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Ioan Mureşan, a declarat duminică, pentru Agerpres, că deocamdată e vorba doar de o suspiciune de febră tifoidă şi că probele biologice au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar rezultatul ar putea veni ''probabil luni''. 

''Aşteptăm rezultatele, e numai suspiciune, nu vrem să alarmăm populaţia. E o suspiciune de febră tifoidă. E o procedură pentru că a fost în Thailanda, plus că analizele noastre de laborator indică ceva, dar nu cu certitudine. O să avem informaţiile clare. Până atunci, pacienta este sub tratament, este izolată, are toate condiţiile necesare, nu sunt probleme, evoluţia este pozitivă, lumea trebuie să stea liniştită'', a spus Ioan Mureşan. 

Eradicată cu zeci de ani în urmă în România, febra tifoidă este boală infecţioasă acută sistemică, determinată de Salmonella typhi, caracterizată prin febră continuă, stare tifică, splenomegalie şi tulburări digestive. Simptomele de febră tifoidă mai includ un apetit diminuat, dureri de cap, dureri corporale oboseală şi diaree. Perioada de incubaţie a bolii este între 6 şi 30 de zile de la contactul infectant.

Printre complicaţiile bolii se numără meningita tifică, encefalomielită, sindrom Guillain Baree, dar şi alte complicații cu prognostic grav: hepatită, miocardită, pneumonie sau sindromul hemolitic-uremic. Riscul de a face boala este mare pentru cei care călătoresc în Asia, Africa, zona Caraibelor, America Centrală și de Sud.

 

Citește totul despre:

Comentarii