Sindicatul lucrătorilor din Penitenciare susține că angajați de la spitalul Jilava au luat TBC de la deținuți

Lideri din cadrul sindicatului lucrătorilor din Administrația Națională a Penitenciarelor susțin că mai mulți angajați de la spitalul - penitenciar Jilava s-au îmbolnăvit de TBC după ce s-au contaminat de la deținuți.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2017 - 09:33

Lideri din cadrul sindicatului lucrătorilor din Administrația Națională a Penitenciarelor susțin că mai mulți angajați de la spitalul - penitenciar Jilava s-au îmbolnăvit de TBC după ce s-au contaminat de la deținuți, informează luni Mediafax.

“Agenţii care se ocupă de paza deţinuţilor riscă în permanenţă să se îmbolnăvească de TBC, chiar dacă doar 8-10 dintre aceştia lucrează în secţia de detenţie a bolnavilor de tuberculoză. Pentru că TBC-ul se transmite prin aer, iar noi ne întâlnim cu deţinuţii la comisiile de eliberare condiţionată, ne întâlnim cu ei prin curte, ne întâlnim cu ei la chioşc, ne întâlnim cu ei peste tot. Dar sporul de pericol nu îl primesc decât agenţii care lucrează pe secţia respectivă. În ultimii 5 ani, de exemplu, 3 sau 4 colegi s-au îmbolnăvit, au contactat TBC, şi niciunul dintre aceştia nu lucra în această secţie de bolnavi de tuberculoză, ci la vizită sau în alte zone ale spitalului. (...) Adevărul este că foarte mult timp nu s-au făcut investiţii, pentru că, deşi s-a mai cumpărat câte un aparat, un instrument, ceva, cu o floare nu se face primăvară. Ca să ajungem la nivelul unui spital-penitenciar occidental, ar trebui să dărâmăm tot şi să reconstruim de la zero. În ultima perioadă ce s-a mai început, cât de cât, să se facă ceva”, a afirmat Emil Bora, lider de sindicat la Spitalul Penitenciar Jilava.

La Jilava, cei 75 de bolnavi de TBC sunt cazaţi în două clădiri distincte, una pentru femei şi cealaltă pentru bărbaţi, în care nu au dreptul să intre decât anumiţi membri ai personalului de pază, întrucât riscul de contaminare cu virusul tuberculozei este foarte ridicat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...