Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

OMS cere fonduri de urgenţă pentru virusul Zika

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care coordonează eforturile de răspuns la adresa virusului Zika, a lansat miercuri la Geneva un apel pentru strângerea a 56 de milioane de dolari pentru finanţarea operaţiunilor sale şi ale partenerilor săi, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Share

Carla Popa 0 comentarii

17.02.2016 - 19:35

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care coordonează eforturile de răspuns la adresa virusului Zika, a lansat miercuri la Geneva un apel pentru strângerea a 56 de milioane de dolari pentru finanţarea operaţiunilor sale şi ale partenerilor săi, scrie AFP, potrivit Agerpres

Răspândirea acestui virus, descoperit pentru prima dată în Uganda în 1947, reprezintă o temă de preocupare la nivel mondial, în timp ce Zika este suspectat de provocarea unor probleme grave neurologice asemenea microcefaliei la nou născuţi şi sindromului Guillan-Barre. 

Din cele 56 de milioane de dolari (aproximativ 50,2 milioane de euro) 25 de milioane trebuie să finanţeze acţiunile OMS şi ale filialelor sale regionale de pe continentul american. Restul de 31 de milioane vor finanţa activităţile partenerilor organizaţiei. 

Fondul de urgenţă, care a fost stabilit recent, a permis lansarea primelor operaţiuni. 
Cadrul care a fost anunţat miercuri vizează perioada ianuarie-iunie. Acesta are rolul de a lupta împotriva virusului Zika, îmbunătăţirea controlului privind răspândirea ţânţarilor care transmit acest virus, comunicarea eficientă a riscurilor şi a măsurilor de protecţie, asigurarea accesului la tratament medical pentru persoanele infectate şi accelerarea producţiei de vaccinuri, diagnosticări şi tratamente. 

După criticile privind gestionarea măsurilor privind răspunsul faţă de Ebola, OMS a lansat un program de urgenţă care integrează un sistem de gestiune a crizelor. Începută în februarie, agenţia ONU a decretat urgenţă de sănătate publică de importanţă mondială pentru Zika şi presupusa legătură a acestui virus cu înmulţirea cazurilor de microcefalie şi sindrom Guillain-Barre din opt ţări.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...