4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Sănătății, Vlad Voiculescu, acuză o fraudă cu banii pentru pacienții cu...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, acuză o fraudă cu banii pentru pacienții cu hepatită C. Sunt vizați Liviu Dragnea și Nicolae Bănicioiu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, le cere predecesorului său la conducerea Ministerului, Nicolae Bănicioiu, precum și liderului PSD, Liviu Dragnea, o serie de explicații pe tema tratamentului pacienților cu hepatită C.

Disputa a pornit de la o declarație a lui Dragnea, care a susținut că ar putea asigura tratamentul a 15.000 de pacienți cu hepatită C cu o sumă totală de 22 de milioane de euro.

Actualul ministru Voiculescu îl acuză pe fostul ministru Bănicioiu că a negociat un preț al tratamentului mult mai mare decat cel pe care l-a invocat șeful lui de la PSD, Liviu Dragnea.


Citește și: Nicolae Bănicioiu, precizări importante despre noul tratament pentru hepatita C

“Niciun stat, indiferent de câţi bani are, nu îşi poate permite în acest moment să trateze toţi pacienţii cu virus C. România este printre primele ţări europene care introduc noua terapie. Totuşi, atragem atenţia că tratamentul trebuie să fie luat corect de către pacient, aşa cum i-a indicat medicul şi totodată monitorizat atent de către medicul specialist şi medicul de familie. Dacă tratamentul nu este luat corect, virusul devine rezistent la medicament şi nu mai există soluţie pentru boala sa”, a declarat Nicolae Bănicioiu.


“Înțeleg că domnul Dragnea a declarat ieri seară că ar putea, cu 22 milioane euro, să asigure tratamentul pentru 15.000 de pacienți cu hepatită C.

Poate ne răspunde și cum dl. Bănicioiu, din partidul dânsului – PSD, a reușit anul trecut să negocieze același tratament pentru un număr de pacienți de trei ori mai mic, dar la un preț de multe ori mai mare decât cel avansat în seara asta”, a scris Vlad Voiculescu pe contul lui de Facebook.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă