Ministrul Sănătății, Florian Bodog: A fost semnat un contract pentru obținerea a 109.000 doze de vaccin ROR

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat semnarea unui contract pentru 109.000 de doze de vaccin ROR, iar vineri se semnează contractul pentru cele 10.000 de doze care sunt deja în țară.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2017 - 13:38

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat semnarea unui contract pentru 109.000 de doze de vaccin ROR, iar vineri se semnează contractul pentru cele 10.000 de doze care sunt deja în țară, potrivit Agerpres.

"A fost o întâlnire legată atât de legea vaccinării cât și de situația vaccinării în general. Am făcut o informare cu privire la aprovizionarea cu vaccin ROR, pentru că asta este stringentă la momentul de față, l-am informat pe primul-ministru că astăzi se semnează pentru cele 10.000 de doze care sunt deja în țară și care pot să intre de săptămâna viitoare la medicii de familie, s-a semnat deja contractul și pentru cele 109.000 de doze.

L-am informat pe primul-ministru că toate contractele pe care le demarăm pe vaccinuri, în acest moment, sunt pe acord — cadru de minim 2 ani până la 4 ani, în așa fel încât să asigurăm predictibilitatea și aprovizionarea cu vaccin, să nu se mai ajungă în această situație în care este România acum", a spus Bodog, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu, reprezentanții societăților profesionale, asociațiilor și societății civile pe tema vaccinurilor.

Bodog a menționat că, la întâlnire, s-a stabilit constituirea unității de management a vaccinului, în cadrul Ministerului Sănătății, printr-o hotărâre de guvern, unitate în care vor lucra oameni pe acest domeniu.

"Am hotărât că nu vom aștepta finalizarea legii vaccinului, inițial unitatea fusese prevăzută în legea vaccinului, ci o vom prevedea în organigrama ministerului care deja a fost în dezbatere publică și poate să intre săptămâna viitoare sau cel târziu cealaltă săptămână pe ordinea de zi și să fie hotărâre de Guvern", a menționat ministrul Sănătății.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...