Ministerul Sănătății cumpără un milion de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că a semnat contractul pentru cumpărarea unui milion de doze de vaccin antigripal pentru a continua campania gratuită de imunizare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2017 - 14:37

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că a semnat contractul pentru cumpărarea unui milion de doze de vaccin antigripal pentru a continua campania gratuită de imunizare.

Ministerul Sănătății anunță, printr-un comunicat, că a transmis către furnizorul de vaccin antigripal cantitățile de doze repartizate fiecărei direcții de sănătate publică, iar de săptămâna viitoare acesta va începe livrarea în teritoriu.

"Direcțiile de sănătate publică vor primi cantitățile de vaccin solicitate, conform necesarului transmis la Ministerul Sănătății. Pentru a evita în viitor situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătății a încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru achiziția vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătății încheie acorduri-cadru pentru toate tipurile de vaccin. Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc", precizează Ministerul.

În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire — personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, iar morbiditatea prin infecții respiratorii acute se înscrie în intervalul estimat pentru această perioadă.

Ultima monitorizare INSP arată că, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinic, IACRS și pneumonii) a fost de 79.895, cu 8,3% mai puțin comparativ cu aceeași săptămână a sezonului precedent (87.162) și cu 0,04% mai mare față de săptămâna precedentă (76.545).

Citește totul despre:

Comentarii