Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Medici constănţeni, arestaţi pentru luare de mită

Trei medici din Constanţa, aflaţi sub arest la domiciliu, au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie pentru luare de mită. Cei trei au condiţionat efectuarea unei operaţii pe cord de care depindea supravieţuirea pacientului de suma de 3000 de lei.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2015 - 13:55

Trei medici din Constanţa, aflaţi în arest la domiciliu, au fost trimişi în judecată de  procurorii anticorupţie pentru luare de mită. Cei trei au condiţionat efectuarea unei operaţii pe cord de care depindea supravieţuirea unui pacient de suma de 3000 de lei conform unui comunicat DNA. 

 Marius Militaru, medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Dorin Arhire, medic anestezist, şi Nicoleta Arhire, medic anestezist de la acelaşi spital, sunt acuzaţi de luare de mită.

O operaţie pe cord costă 3000 de lei

În  noiembrie 2014, Marius Militaru a cerut suma de 3000 de lei, în schimbul efectuării unei operaţii chirurgicale pe cord. Pentru aceeaşi intervenţie chirurgicală,  Nicoleta Arhire, medic anestezist, a pretins suma de 1000 de lei pentru sine şi de 2000 de lei pentru Marius Militaru .

Banii au fost încasaţi în decembrie 2014 de către Marius Militaru şi Dorin Arhire. De asemenea, medicul primar, Marius Militaru a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie, în 15 decembrie 2014 când a primit suma de 1000 de lei de la pacient.

Procurorii DNA au pus sub sechestru sumele de bani primite de medici, dar şi conturi bancare ale doctorului Marius Militaru. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...