12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMedici constănţeni, arestaţi pentru luare de mită

Medici constănţeni, arestaţi pentru luare de mită

Trei medici din Constanţa, aflaţi în arest la domiciliu, au fost trimişi în judecată de  procurorii anticorupţie pentru luare de mită. Cei trei au condiţionat efectuarea unei operaţii pe cord de care depindea supravieţuirea unui pacient de suma de 3000 de lei conform unui comunicat DNA. 

 Marius Militaru, medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Dorin Arhire, medic anestezist, şi Nicoleta Arhire, medic anestezist de la acelaşi spital, sunt acuzaţi de luare de mită.

O operaţie pe cord costă 3000 de lei

În  noiembrie 2014, Marius Militaru a cerut suma de 3000 de lei, în schimbul efectuării unei operaţii chirurgicale pe cord. Pentru aceeaşi intervenţie chirurgicală,  Nicoleta Arhire, medic anestezist, a pretins suma de 1000 de lei pentru sine şi de 2000 de lei pentru Marius Militaru .

Banii au fost încasaţi în decembrie 2014 de către Marius Militaru şi Dorin Arhire. De asemenea, medicul primar, Marius Militaru a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie, în 15 decembrie 2014 când a primit suma de 1000 de lei de la pacient.

Procurorii DNA au pus sub sechestru sumele de bani primite de medici, dar şi conturi bancare ale doctorului Marius Militaru. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța. 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă