Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Medicament naturist împotriva virusului Zika

Oamenii de ştiinţă brazilieni testează eficacitatea unui medicament pe bază de plante împotriva virusului Zika.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2016 - 08:02

Oamenii de ştiinţă brazilieni testează eficacitatea unui medicament pe bază de plante împotriva virusului Zika, informează Agerpres. 

Guvernul regional din Rio de Janeiro a anunțat că cercetătorii de la institutul Vital Brazil Mineiro au dezvoltat un medicament naturist care, în faza experimentală, a inhibat de la replicare în mod eficient unii viruşi cum ar fi virusul febrei galbene şi virusul dengue de tip doi, scrie agenţia Xinhua

Noi teste vor încerca să stabilească dacă medicamentul natural este de asemenea capabil să combată febra dengue de tip unu, trei şi patru, precum şi maladiile Zika şi Chikungunya. 

"Suntem foarte încrezători că în curând vom avea veşti. Avem posibilitatea să prezentăm rezultate pozitive în ceea ce priveşte tratarea acestor boli, inclusiv la femeile gravide care au contractat virusurile ", a declarat Edmilson Migowski, preşedinte al institutului. 

Maladiile Zika, Dengue şi Chikungunya se răspândesc prin intermediul ţânţarului Aedes aegypti, care este considerat responsabil de creşterea numărului de cazuri de microcefalie la nou-născuţi. 

Conform ultimului buletin al Ministerului Sănătăţii, Zika s-a extins la toate cele 27 de state ale Braziliei, afectând in principal statele din nord-est. Guvernul brazilian a decretat în noiembrie 2015 stare de urgenţă, căutând să elimine posibilitatea de reproducere a ţânţarului Aedes aegypti, aminteşte agenţia Xinhua. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...