Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Legea care stopează publicitatea la medicamente, susținută de farmaciști

Legea care interzice publici­ta­tea la medicamente este susţinu­tă de Colegiul Farmaciştilor.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 17.12.2015 - 23:11

Legea care interzice publici­ta­tea la medicamente este susţinu­tă de Colegiul Farmaciştilor.

Colegiul susţine că acest act normativ vine să apere interesele pacienţilor, supuşi ani la rând unei presiuni foarte mari, dar şi în permanenţă, de campaniile publicitare. Colegiul Farma­ciştilor mai arată, potrivit Mediafax, că publicitatea la medicamente a avut numai un scop comercial, nu unul care să ajute pacienţii.

Astfel, pacienţii ar trebui să urmeze tratamente medicale numai conform cu prescripţia medicilor, nu după o anume campanie de publicitate. Altfel spus, farmaciştii resping ideea de automedicaţie, în condiţiile în care o serie întreagă de pastile despre care se vorbeşte în spoturile publicitare sunt pre­zentate ca suplimente alimen­tare, care nu ar avea nevoie de prescripţie medicală.  

Citește totul despre:

Comentarii