8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDezbateri aprinse în Comisia de Sănătate: Legea prevenției a fost RESPINSĂ

Dezbateri aprinse în Comisia de Sănătate: Legea prevenției a fost RESPINSĂ

Comisia de Sănătate a respins, marţi, Legea prevenţiei, după o serie de dezbateri aprinse.

Președintele Comisiei de Sănătate a anunțat că legea a fost respinsă din motive procedurale, ca urmare a deciziei PNL de a elimina din proiectul de lege înfiinţarea Agenţiei de Prevenţie în Sănătate.

„Noi am respins proiectul iniţial, care modifica structura Guvernului prin înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Prevenţie în Sănătate. În acea formă, Camera Deputaţilor era prima Cameră sesizată, iar Senatul decizională. Prin propunerile de amendamente venite din partea iniţiatorilor s-a scos complet Agenţia Naţională de Prevenţie în Sănătate din lege, iar în aceste condiţii Camera a devenit decizională”, a ex.

 

Deputatul PNL Lucia Varga a afirmat că "fiecare minut înseamnă vieţi pierdute", afirmând că respingerea proiectului de lege înseamnă că majoritatea parlamentară nu este interesată de prevenţia în sănătate.

Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a criticat "discuţiile sterile" din Comsia de Sănătate, susţinând că nu se pot dezbate amendamente "într-o comisie care din punct de vedere juridic nu este competentă".

"Atâta timp cât prin amendamentele depuse se schimbă legea în totalitate şi în urma lor Senatul este prima cameră sesizată ceea ce spune domnul preşedinte mi de pare din punct de vedere legal perfect", a spus Steluţa Cătăniciu.

Deputatul UNPR Camelia Bogdănici a susţinut că proiectul de lege nu a primit avizul Guvernului şi că susţine Legea prevenţiei, însă, aşteaptă ca legea să fie adoptată regulamentar. "Nu avem avizul Guvernului. Aştept să facem un lucru legal. Eu sunt pentru prevenţie", a spus deputatul UNPR.

Deputatul PSD Cristian Buicu a susţinut că "PSD nu este împotriva prevenţiei, ci împotriva adoptării unor legi pe sub masă".

"Nu mai veniţi cu acuzaţii de genul PSD este împotriva prevenţiei. Eram împotriva înfiinţării unei agenţii care să gestioneze 3 miliarde de lei", a spus preşedintele Comsiei de Sănătate.

În urma respingerii Legii prevenţiei deputatul PNL Horia Cristian a afirmat că "în cei 7 ani nu am văzut nici o asemena concentrare de forţe, înlocuiri ale unor cetăţeni care nu au veni niciodată la comisie, de exemplu domnul Bănicioiu care a venit la comisie doar când a fost uns". "Măcar puteam să mimăm un proces democratic, măcar o parte dintre noi ar fi avut ocazia să citească legea", a susţinut liberalul, care a fost ulterior mustrat de preşedintele comisiei care i-a cerut să nu îşi mai jignească colegii.

Plenul Camerei Deputaţilor ar urma să ia o decizie cu privire la soarta proiectului liberal.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă