9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDe ce sunt recomandate curele de detoxifiere si cum le urmam in...

De ce sunt recomandate curele de detoxifiere si cum le urmam in mod corect

Este bine ca, din cand in cand, sa urmam o cura de detoxifiere sau, de ce nu, sa ne facem chiar un stil de viata din asta. De ce? Pentru ca aduce numeroase beneficii sanatatii noastre, ajutandu-ne sa traim mai sanatos si echilibrat. Prin detoxifierea organismului are loc o purificare a acestuia, in urma careia corpul nostru scapa de toxine, astfel incat el sa functioneze mai bine.

Da, dispunem de toate mecanismele pentru a ne apara de ele, eliminarea toxinelor reprezentand practic un proces care se desfasoara in mod continuu, dar uneori e bine sa ii oferim si organismului nostru un moment de respiro, in care sa se odihneasca putin. Aici intervine practic detoxifierea, care aduce destul de multe beneficii sanatatii noastre si este recomandata chiar si de catre specialisti.

Care sunt aceste beneficii?

O cura de detoxifiere facuta ca la carte (facuta in casa, nu la clinici specializate, in cadrul carora trebuie sa te internezi intre 7 si 10 zile) te va umple, la finalul ei, de energie si chef de viata. O sa devii mult mai productiv si activ fizic, iar inclusiv somnul se va imbunatati semnificativ, astfel incat sa te trezesti complet odihnit.

Sistemul imunitar va deveni mai puternic, ceea ce inseamna ca vei fi mult mai putin predispus la a raci, iar unele afectiuni de care suferi deja se vor ameliora. Acest lucru se datoreaza faptului ca ne schimbam stilul alimentar intr-unul mult mai sanatos, care ne asigura intregul necesar de substante nutritive (vitamine si minerale) pentru o buna functionare a organismului nostru. Capacitatea de aparare a corpului va creste semnificativ, iar pe langa asta, detoxifierea are si un puternic efect antiimbatranire (datorita prezentei antioxidantilor intr-un numar foarte mare, ceea ce va duce la scaderea numarului de radicali liberi din organism, care favorizeaza procesele oxidative).

Curele de detoxifiere vor ajuta si in mentinerea sanatatii intestinale, mai ales daca pe parcursul lor vom apela la produse 100% naturale pe baza de fibre vegetale (ele fiind cele mai recomandate pentru curatarea intestinala). Astfel de produse benefice detoxifierii (si nu numai) sunt si cele din gama Detoxic, care sunt frecvent folosite la noi in tara.

Pe lista cu avantaje mai putem adauga fara probleme: prevenirea si tratarea constipatiei, scaderea nivelului de colesterol din sange pana la limitele normale, reglarea glicemiei, prevenirea aparitiei cancerului de colon, prevenirea si tratarea tranzitului intestinal lent, prevenirea balonarilor, tratarea tulburarilor hepatice pe fond de stres si oboseala, imbunatatirea aspectului tenului nostru (ajuta in prevenirea si eliminarea acneei si chiar in ameliorarea psoriazisului), iar exemplele pot continua.

Cum urmam in mod corect o cura de detoxifiere?

Suntem de parere ca in acest proces nu vom aduce modificari doar alimentatiei, ci intregului nostru stil de viata, astfel incat sa ne putem bucura din plin de efectele sale. In primul rand, este bine sa incepi sa fii mult mai activ din punct de vedere fizic. Asadar incearca sa mergi pe jos cel putin 30 de minute in fiecare zi, astfel incat sa elimini sedentarismul din viata ta si sa elimini toate riscurile asociate cu acesta.

O hidratare corespunzatoare este absolut necesara, deci va trebui sa incepi sa bei mult mai multa apa, astfel incat toate procesele organismului tau sa se desfasoare in mod normal (noi recomandam cel putin 2-3 litri de apa in fiecare zi). Sucurile de fructe si / sau legume nu trebuie sa lipseasca nici ele din dieta zilnica, ele fiind recomandate pentru a accelera ritmul de eliminare a toxinelor si eliminare a kilogramelor in plus. Printre cele mai recomandate fructe in curele de detoxifiere se numara kiwi, caisele, citricele in general, pepenele galben, perisicile, pepenele verde, strugurii (in special cei negri), papaya si fructele de padure. In ceea ce priveste legumele, aici recomandate suntardeii, sfecla rosie, varza rosie, morcovii, conopida, varza, spanacul, varza de Bruxelles, castravetii, rosiile si fasolea.

Contrar opiniei unora, in aceasta perioada mai pot fi consumate si alte tipuri de alimente, doar ca moderat, fara a se face excese. Aici amintim cerealele (in special orezul brun, porumbul si meiul), pestele (unde atentia noastra se va indrepta doar catre somon, macrou si ton), uleiuri pentru gatit (dar numai pe cel de masline extra-virgin) si nuci si seminte (neaparat crude si nesarate).

Este de la sine inteles faptul ca vei elimina complet din alimentatia ta mancarea de tip fast-food, alimentele de la patiserie, prajituri, sucurile carbogazoase, energizantele si asa mai departe. Doar pe perioada asta, desi este recomandat sa fie eliminate si pe viitor, deoarece nu ne aduc nici macar un avantaj. Atentia ta trebuie sa fie indreptata doar catre mancarea care nu este tratata termic, cat mai naturala.

Poti consuma iaurt si sana (acestea fiind foarte benefice pentru o flora intestinala optima), dar nu se va exagera consumul lor. Pentru reglarea digestiei adevarate minuni poate face sucul de aloe vera, iar extractele de alge (ca de exemplu fucusul, spirulina sau chlorella) au un puternic efect detoxifiant, fiind ideale pentru curele de pana la 30 de zile. Pe final nu ne mai ramane decat sa recomandam cateva sedinte de reflexoterapie, alaturi de cateva sedinte de drenaj limfatic (nu este insa obligatoriu acest pas).

Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă