19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDe ce e bine sa urmam o cura de detoxifiere inainte de...

De ce e bine sa urmam o cura de detoxifiere inainte de a incepe sa slabim

Incepem acest articol prin a spune ca o cura de detoxifiere nu trebuie sub nici o forma sa fie confundata cu o cura de slabire, chiar daca aceasta o ajuta pe cea din urma. Prin detoxifiere noi ne ajutam organismul sa scape de toxinele care se acumuleaza odata cu trecerea timpului, iar pe langa asta, datorita regimului alimentar la care suntem supusi, obtinem si o scadere in greutate, desi nu una foarte mare.

Ce face o cura de detoxifiere pentru noi? In cazul in care in ultima perioada ai inceput sa fii din ce in ce mai obosit, atunci este un semn clar al faptului ca trebuie sa urmezi o astfel de cura. De ce? Pentru simplu fapt ca ea te va umple de energie si de chef de viata. Pe langa asta, o sa ai si un sistem imunitar consolidat, care va actiona ca o bariera impotriva racelii si a altor afectiuni. Mai adaugam pe lista cu beneficii imbunatatirea memoriei, o respiratie mai proaspata, par mai stralucitor si piele fina. Sa nu uitam nici de efectul anti-imbatranire pe care il are.

De ce e bine sa ne detoxifiem organismul inainte de a incepe procesul de slabire? Pentru ca e necesar ca inainte de toate sa ne curatam corpul, sa il pregatim pentru ceea ce urmeaza. Toxinele din organism este de preferat sa se afle intr-o cantitate cat mai mica, astfel incat functiile sale sa functioneze in parametri normali. In acest fel vom fi mai sanatosi si mai plini de viata.

Dupa cum stim cu totii, slabirea presupune un efort destul de mare, care ne va stoarce de energie pe termen lung. Asadar este de preferat sa avem energie din plin inca de la inceput, energie care ne este oferita de detoxifiere. Datorita modului in care se desfasoara o astfel de cura, ea reprezinta un start excelent pentru a obisnui organismul cu dietele la care va fi supus in urmatoarele luni, in care incercam sa castigam lupta cu kilogramele in plus.

Detoxifierea poate fi imbinata perfect cu procesul de slabire, iar asta pentru ca ele pot sa mearga mana in mana. De exemplu, in cazul in care nu stiai, exista o asa zisa dieta de detoxifiere cu lichide, in cadrul careia se poate slabi o jumatate de kilograme in fiecare zi. Practic aceasta este capabila ca in cel mai scurt timp cu putinta sa te scapa de surplusul de kilograme. Exista si un mic neajuns in ceea ce il priveste, si anume faptul ca, in functie de cum reactioneaza corpul tau, te poti lovi de efectul Yo-yo (adica sa pui pe tine mai multe kilograme decat aveai inainte).

Introducerea in dieta a cat mai multor fructe si legume este absolut necesara (se poate chiar crea, pentru o saptamana sau doua o alimentatie zilnica bazata DOAR pe ele). Acesta este un mod foarte eficient de a-ti scapa corpul de toxine si, in acelasi timp, sa pierzi kilogramele in plus. Consumul in cantitati mari de sucuri naturale este si el de preferat.

In toata aceasta perioada este bine sa ai in vedere si o hidratare facuta ca la carte. Adica sa nu astepti pana ce ti se face sete pentru a bea apa. Incearca sa consumi macar 2 sau 3 litri de apa in fiecare zi, astfel incat sa te asiguri ca organismul tau este hidratat corespunzator. Pentru ca ca organele sa functioneze bine ele au nevoie de apa in organism, iar lipsa sa ne poate periclita serios sanatatea.

Orice cura de detoxifiere va incepe prin introducerea unui aport cat mai mare de fibre precum complexul Detoxic, astfel incat sa se realizeze o curatare completa a organismului nostru. Pentru ca totul sa se desfasoare in deplina siguranta se poate chiar apela la diferite tipuri de solutii naturale, suplimente care sunt capabile sa ofere corpului nostru toate substantele nutritive de care are nevoie pentru ca el sa functioneze in parametri normali.

Dupa cum s-a putut observa pe parcursul acestui articol, intre o cura de detoxifiere si una de slabire exista foarte multe asemanari, fiind deci mai mult decat evident de ce multa lume face confuzii intre ele sau cred ca sunt sinonime. Daca stim cum sa jonglam cu ele, acestea pot deveni niste „arme” excelente pentru lupta cu kilogramele in plus, dar si in consolidarea sanatatii noastre. Trebuie avuta doar o minima de rabdare pentru a ne informa corect si sa aplicam toate cele invatate si sfaturile de la specialisti.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă