8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBritanicii au inventat pastila contra dependenţei de alcool

Britanicii au inventat pastila contra dependenţei de alcool

Cercetătorii din Marea Britanie au creat o pastilă cu administrare zilnică pentru persoanele care consumă cantităţi mari de băutură cu scopul de a le ajuta să îşi învingă dependenţa de alcool, informează Mediafax.

Tableta, comercializată sub denumirea Nalmefene, ar putea fi prescrisă în viitorul apropiat persoanelor alcoolice, a precizat National Institute of Health and Care Excellence (Nice) din Marea Britanie, în noul ghid de recomandări al acestei organizaţii, citaţi de dailymail.co.uk.

Aproximativ 600.000 de persoane din Anglia şi Ţara Galilor ar putea beneficia de acest medicament în lupta lor contra dependenţei de alcool. Pastila a fost creată de compania Lundbeck.

Medicamentul reduce pofta de alcool a unei persoane, prin controlarea mecanismului cerebral de recompensare.

Potrivit noului ghid de recomandări întocmit de organizaţia Nice, medicamentul Nalmefene va reprezenta o opţiune medicală viabilă şi puţin costisitoare pentru persoanele care consumă cantităţi mari de alcool, dar el nu va fi prescris în cazul persoanelor care necesită o detoxifiere imediată.

Experţii britanici consideră, de asemenea, că noul medicament va putea fi prescris acelor persoane alcoolice care au realizat deja primii paşi spre vindecare, după ce au solicitat ajutor medical de specialitate.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă