Britanicii au inventat pastila contra dependenţei de alcool

Cercetătorii din Marea Britanie au creat o pastilă cu administrare zilnică pentru persoanele care consumă cantităţi mari de băutură cu scopul de a le ajuta să îşi învingă dependenţa de alcool

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2014 - 19:49

Cercetătorii din Marea Britanie au creat o pastilă cu administrare zilnică pentru persoanele care consumă cantităţi mari de băutură cu scopul de a le ajuta să îşi învingă dependenţa de alcool, informează Mediafax.

Tableta, comercializată sub denumirea Nalmefene, ar putea fi prescrisă în viitorul apropiat persoanelor alcoolice, a precizat National Institute of Health and Care Excellence (Nice) din Marea Britanie, în noul ghid de recomandări al acestei organizaţii, citaţi de dailymail.co.uk.

Aproximativ 600.000 de persoane din Anglia şi Ţara Galilor ar putea beneficia de acest medicament în lupta lor contra dependenţei de alcool. Pastila a fost creată de compania Lundbeck.

Medicamentul reduce pofta de alcool a unei persoane, prin controlarea mecanismului cerebral de recompensare.

Potrivit noului ghid de recomandări întocmit de organizaţia Nice, medicamentul Nalmefene va reprezenta o opţiune medicală viabilă şi puţin costisitoare pentru persoanele care consumă cantităţi mari de alcool, dar el nu va fi prescris în cazul persoanelor care necesită o detoxifiere imediată.

Experţii britanici consideră, de asemenea, că noul medicament va putea fi prescris acelor persoane alcoolice care au realizat deja primii paşi spre vindecare, după ce au solicitat ajutor medical de specialitate.

Citește totul despre:

Comentarii