15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBeneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Acizii humulină și lupulină, care se găsesc în hamei, au capacitatea de a stopa dezvoltarea bacteriilor și a bolilor, iar oamenii de știință speră să găsească o metodă de extragere a acestor compuși sau să îi sintetizeze în laborator pentru a produce agenți activi care ar putea fi folosiți în tratarea cancerului. Însă halba de bere nu e doar un liant social, ci și un adevărat medicament, spun oamenii de știință.   

Berea scade riscul pietrelor la rinichi

Un studiu realizat anul trecut în Finlanda a demonstrat că riscul de a face pietre la rinichi scade odată cu consumul de bere. Institutul public de sănătate din Helsinki a realizat un studiu la care au participat 27.000 de bărbați de vârstă mijlocie, iar concluzia a fost că fiecare sticlă de bere consumată zilnic scade cu 40% riscul de a face pietre la rinichi“, potrivit The Telegraph. Autorii studiului au constatat că atât apa, cât și alcoolul cresc și diluează fluxul de urină, reducând formarea pietrelor. Alcoolul poate să crească și excreția calciului.

Berea te protejează de atacurile de cord   

Cercetătorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania au descoperit că berile brune din categoria Ale și Stout pot reduce incidența atacurilor de cord. Ateroscleroza – care produce depunerea pe interiorul arterelor a unor plăci de culoare galbenă ce conțin colesterol, material lipidic și lipofage -, poate fi redusă la jumătate dacă bolnavul consumă bere, susține Dr. Joe Vinson, coordonatorul studiului.

Berea reduce riscul accidentelor cardiovasculare

Studiile realizate de Școala Medicală de la Harvard și de Asociația Americană a Accidentelor Cardiovasculare au arătat că persoanele care consumă moderat bere pot reduce riscul unui accident cardiovascular cu până la 50%, comparativ cu cei care nu consumă deloc. Cele mai comune sunt accidentele cardiovasculare ischemice și apar atunci când un cheag de sânge blochează fluxul de sânge și oxigen către creier. Interesant este că atunci când consumăm bere arterele devin mai flexibile și fluxul sanguin se îmbunătățește.

Berea îți întărește oasele

Nivelul ridicat de siliciu din bere întărește oasele și părul. Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts au constatat că un pahar sau două pe zi de bere ar putea reduce semnificativ riscul de fracturi.

Berea scade riscul de diabet

Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în anul 2011 în urma căruia au aflat că bărbații de vârstă mijlocie, care consuma unul sau două pahare de bere pe zi, au cu 25% mai puține șanse să facă diabet zaharat de tip 2. Studiul realizat pe 38.000 de bărbați de vîrstă mijlocie a dovedit că alcoolul din bere crește sensibilitatea la insulină, ceea ce ajută la prevenirea diabetului. Mai mult decât atât, berea este o sursă bună de fibre solubile – acele fibre alimentare care atrag apa și încetinesc digestia, care ajută la controlul zahărului din sânge și joacă un rol important în dieta persoanelor care suferă de diabet zaharat.

INSOMNIE

Lingura de bere face minuni

Berea este un somnifer natural. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Indiana au descoperit că berea stimulează producția de dopamină, un compus pe care medicii îl prescriu persoanelor care suferă de insomnie. Oamenii de știință au demonstrat că o cantitate de 15 ml de bere – echivalentul unei linguri – este suficientă pentru ca o persoană să se simtă mai relaxată și mai calmă. 

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă