Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bănicioiu: Eu nu am spus niciun moment că nu avem nevoie de ajutor

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, sâmbătă, că el nu a spus "niciun moment" că nu este nevoie de ajutor.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

07.11.2015 - 18:05

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, sâmbătă, că el nu a spus "niciun moment" că nu este nevoie de ajutor, transmite Agerpres

"Da. Am să îmi reproșez foarte multe, la fel ca toți cei care trebuiau să facă foarte multe lucruri pentru sistemul de sănătate românesc. Foarte mulți oameni trebuiau să facă foarte multe lucruri. Vreau să vă spun, așa cum ați spus dvs, ministrul aparținând unui guvern demisionat, că, până în ultimul moment în care pot să ajut, voi ajuta și voi fi alături de aceste echipe de intervenție, intenția mea este de a salva cât mai mulți oameni și de a face tot ceea ce este posibil pentru a salva cât mai mulți oameni", a spus Bănicioiu, întrebat de ziariști dacă are ceva să își reproșeze în ce privește gestionarea situației de după Club Colectiv.

El a precizat că a spus, din primele minute după tragedie, că orice ajutor este acceptat.

"Eu, din primele ore ale accidentului, am fost alături și de dl. profesor Lascăr, dar și de ceilalți colegi ai mei. Eu nu am spus niciun moment că nu avem nevoie de ajutor, eu am spus tot timpul că noi asigurăm tot ceea ce este necesar pentru fiecare etapă de tratament, eu asta am spus și la spitale, în noaptea respectivă și a doua zi, și după, am spus, da, avem medicație, aducem medicația de nivel european. Doamnă, nu am spus niciodată și nu îmi răstălmăciți cuvintele, cum am văzut că s-a întâmplat zilele trecute, că am spus că este în România mai bine ca în Germania. (...) Eu, din primul moment, am spus că asigurăm și că avem pe stocuri și aducem către spitale tot ceea ce au nevoie și tot ceea ce cer medicii. De asemenea, am spus, la fel de clar, cred că din primele minute, am spus că acceptăm orice ajutor", a punctat Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a adresat rugămintea către medici de a comunica în continuare și de a le explica oamenilor exact starea reală a pacienților.

"Știu că poate, pe alocuri, se înregistrează și oboseală și o destul de mare greutate în a comunica cu aparținătorii, însă rugămintea mea către toți, și veți avea și tot sprijinul din partea noastră aici, este aceea de a comunica în continuare și de a le explica oamenilor exact starea reală a pacienților, ceea ce știu că ați făcut până acum, evoluția predictibilă, bineînțeles cu situațiile care pot interveni. Adică oamenii să știe în orice moment situația copiilor lor", a declarat Bănicioiu, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

El a precizat sâmbătă, la conferința la care au luat parte și managerii de spitale unde sunt internați răniții din clubul Colectiv, că urmează șapte zile dificile.

Citește totul despre:

Comentarii