Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amenzi pentru opinii referitoare la spitalele din România

Preşedintele Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă", Carmen Uscatu, un activist civic cu realizări importante în domeniul programelor de sănătate publică, a fost amendată în două zile cu nu mai puțin de 3.500 de lei pentru participarea sa la două mitinguri în cursul cărora și-a exprimat ”opinii referitoare la spitalele din România”.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 09.06.2016 - 09:17

Preşedintele Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă", Carmen Uscatu, un activist civic cu realizări importante în domeniul programelor de sănătate publică, a fost amendată în două zile cu nu mai puțin de 3.500 de lei pentru participarea sa la două mitinguri în cursul cărora și-a exprimat ”opinii referitoare la spitalele din România”.

Mai sever, pentru participarea lui Carmen Uscatu a doua zi în același loc la un alt miting, șeful acestuia, locotenent-colonelul Aurelian Iorga, i-a administrat acesteia încă o amendă, de data aceasta de 2.500 de lei. Potrivit proceselor verbale scrise din birourile Jandarmeriei din localitatea Măgurele, județul Ilfov, Carmen Uscatu s-a mai făcut vinovată și pentru conducerea activității participanților și pentru ”adresarea către participanți a unor mesaje privind reorganizarea unor întruniri similare in zilele următoare”.

Carmen Uscatu a precizat într-o postare pe Facebook că aceste amenzi au fost aplicate pentru participarea la două comemorări desfășurate în zilele de 6 și 7 mai. ”Acum mă gândesc să ieșim în stradă, să comemorăm 26 de ani de beznă a minții”, scrie ea. Carmen Uscatu afirmă că ”acțiunea de comemorare din 6 mai a avut loc în baza articolului nr 3 din legea 60/1991: art. 3. - Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al caror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum și cele care se desfășoară în exteriorul său în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...