7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUnii angajați de la stat vor primi un spor salarial de 15...

Unii angajați de la stat vor primi un spor salarial de 15 la sută pentru complexitatea muncii

Ministerul Muncii a anunţat, joi, că majorarea salarială de 15 la sută pentru complexitatea muncii va deveni aplicabilă din anul 2019.

Comunicatul Ministerului apare după ce s-ar fi înregistrat mai multe solicitări de acordare a acestui spor salarial încă din acest an.

„Ca urmare a solicitărilor cu privire la acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii prevăzută în Anexa nr. VIII la Legea nr. 153/2017 pentru o serie de categorii de personal din administraţia publică centrală si din structurile teritoriale, facem precizarea că Art.38 alin.(2) lit. a) prevede că, începând cu data de 1 iulie 2017 se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna iunie 2017, până la 31 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază. De asemenea, alin. (4) al Art. 38 prevede că începând cu anul 2019, salariile de bază ale personalului bugetar vor fi stabilite în funcţie de salariile prevăzute în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017. La pct. 3 de la Notele din Cap. I şi II, lit. Ala Anexa nr. VIII a Legii-cadru nr. 153/2017 se prevede o majorare a salariilor de bază din această Anexă de 15% pentru complexitatea muncii, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din unele instituţii şi autorităţi publice”, precizează comunicatul Ministerului Muncii.

Conform acestui comunicat, de la data de 1 ianuarie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază se va majora cu 25% faţă de nivelul din decembrie 2017.

„Majorarea salariilor de bază de 15% pentru complexitatea muncii reprezintă un drept salarial nou de care personalul menţionat mai sus nu a beneficiat în luna iunie 2017, şi, ca atare, nu poate fi acordat începând cu luna iulie 2017. Faţă de cele de mai sus, rezultă că majorarea salarială de 15% pentru complexitatea muncii va deveni aplicabilă în anul 2019, etapă în care salariul va fi determinat în raport cu salariul de bază prevăzut în anexele la lege”, afirmă comunicatul Ministerului Muncii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă