Un nou val de recrutări în industria IT

Firmele clujene oferă un număr de locuri de muncă mai mare decât cel al absolvenților facultăților de profil.

Share

Claudiu Padurean 0 comentarii

Actualizat: 22.07.2015 - 20:35

Firmele clujene oferă un număr de locuri de muncă mai mare decât cel al absolvenților facultăților de profil.

Companiile clujene din domeniul IT au lansat o nouă campanie de recrutări, care îi vizează în primul rând pe tinerii care au absolvit în aceste zile facultățile sau masteratele din domeniu. De asemenea, sunt vizați și absolvenții liceelor de informatică din Transilvania, precum și cei ai unor facultăți sau specializări înrudite, precum Matematica, Fizica sau diferitele tipuri de inginerie. Pentru aceștia, firmele din IT au pregătit diferite cursuri de recalificare profesională. Un exemplu în acest sens este cel al școlii Academy+Plus, creată de compania Pitech+Plus, care utilizează un program educațional al Școlii 42 din Paris.

De asemenea, Accenture, unul dintre liderii mondiali în consultanță în management, servicii tehnologice și outsourcing, a lansat un program inedit de recrutare la Cluj-Napoca, prin care oferă cursuri gratuite de recalificare profesională în domeniul IT și vizează recrutarea a 50 de persoane la finalul programului în cadrul centrului local.

Programul de recalificare profesională va începe la sfârșitul lunii august 2015 și se va întinde pe durata a patru sau opt săptămâni, în funcție de limbajul de programare ales în momentul recrutării: C++, Java, Mainframe și SAP ABAP. Programul presupune pregătire intensivă, de opt ore pe zi și este o combinație de noțiuni teoretice și exerciții practice, menite să ajute la asimilarea rapidă a cunoștințelor.

„Înscrierile în cadrul programului oferit de Accenture la Cluj-Napoca se realizează prin trimiterea unui CV prin intermediul site-ului accenture.ro/reskill, data-limită pentru trimiterea aplicațiilor fiind 31 iulie 2015. Pentru înscrierea în program, pot aplica toți cei interesați să-și dezvolte o carieră în IT, fiind necesare un minim de cunoștințe în domeniul programării și limba engleză la un nivel avansat. Pentru anumite roluri, cunoașterea limbii germane reprezintă un avantaj, însă nu este o cerință obligatorie. Selecția cursanților se va realiza pe baza unui set de teste care să verifice nivelul abilităților menționate în CV, atât pentru cunoștințele de limbă, cât și cele din domeniul programării“, spun reprezentanții companiei.

50 de locuri disponibile

Proiectul vizează recrutarea a 50 de persoane care vor fi angajate la finalul cursurilor, în măsura în care finalizează toate etapele programului. Dacă ediția-pilot a programului va fi una de succes, reprezentanții companiei iau în considerare posibilitatea extinderii și reluării acestuia.

„Cunoștințele și abilitățile necesare pentru diversele roluri din industria IT variază, ceea ce permite ca în unele cazuri profesioniștii din alte domenii să se poată reprofila cu succes. La această variabilă ne-am gândit atunci când am inițiat acest program de recalificare profesională“, a declarat János Égly (foto),  directorul Accenture Industrial Software Solutions din Cluj-Napoca.

Cu peste 1.800 de angajați în România, Accenture livrează servicii din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.   

Citește totul despre:

Comentarii

loading...