10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPremierul Tudose la Consiliul Tripartit: Salariile nu vor scădea după trecerea contribuțiilor...

Premierul Tudose la Consiliul Tripartit: Salariile nu vor scădea după trecerea contribuțiilor la angajat

Premierul Mihai Tudose și ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, au reafirmat, marți, în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, că trecerea unei părți a contribuțiilor de la angajator la angajat în 2018 nu va avea un impact negativ asupra salariilor nici în sectorul public, nici în cel privat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, temele discuțiilor purtate la Palatul Victoria între premier, o parte a membrilor executivului și reprezentanții marilor confederații sindicale și patronale din România, în formatul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, au vizat proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Fiscal, cu accent pe transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, precum și creșterea salariului minim brut pe economie.

Despre trecerea unei părți a contribuțiilor de la angajator la angajat în 2018, premierul Mihai Tudose și ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, au reiterat ideea că această măsură nu va duce la scăderea salariilor.

"Am vorbit cu mediul de afaceri, salariile vor crește. Mediul de afaceri mi-a spus că e o oportunitate de a-și plăti mai bine oamenii", a subliniat șeful executivului, referindu-se la efectele acestei modificări legislative.

În comunicat se arată că patronatele au apreciat că este vorba despre "o măsură foarte bună", sindicatele s-au pronunțat pentru "păstrarea actualei legislații în ceea ce privește plata contribuțiilor pe salarii".

Totodată, potrivit aceleiași surse, creșterea salariului minim la 1.900 de lei începând de anul viitor, potrivit obiectivelor programului de guvernare, a fost agreată de reprezentanții sindicatelor și nu a întâmpinat opoziție din partea celor ai patronatelor, cu mențiunea că este necesară dezvoltarea infrastructurii, în special în zona transporturilor și agriculturii, pentru exploatarea optimă a potențialului pe care îl are România în materie de dezvoltare a afacerilor.

"În context, premierul Mihai Tudose a anunțat că actualul guvern are în vedere o schimbare de paradigmă în ceea ce privește infrastructura de transport și a făcut referire la întâlnirea pe care urma să o aibă în cursul de azi, pe această temă, cu reprezentanții Băncii Mondiale", se mai arată în comunicatul Guvernului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă