Liviu Dragnea promite că medicii rezidenți nu vor rămâne fără burse, dar recunoaște că există o scăpare în lege

Medicii rezidenți nu vor rămâne fără burse, a promis, luni, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2017 - 16:52

Medicii rezidenți nu vor rămâne fără burse, a promis, luni, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea a recunoscut însă că a fost o scăpare în lege care va fi corectată.

"E bine ca explicațiile să le prezinte ministrul Muncii. Oricum ar fi, acei oameni nu vor avea de suferit, deci vor primi bursele, mai ales că în luna martie ei vor ajunge la un salariu de 5.700 de lei, dar nu vor rămâne până atunci fără burse. A fost o scăpare în lege care va fi corectată, am înțeles chiar joi prin ordonanță de urgență. Mai și greșim. Important este că le vedem, le reparăm rapid, astfel încât oamenii să nu sufere. Rău este când persiști într-o greșeală cu încăpățânare", a declarat Dragnea, la finalul ședinței coaliției de guvernare.

El a menționat că o primă discuție despre rectificarea bugetară va avea loc cel mai probabil lunea viitoare, în cadrul coaliției.

Platforma România 100, înființată de Dacian Cioloș, a cerut clarificări miniștrilor Sănătății și Muncii pentru situația semnalată de mai mulți medici rezidenți, care au fost anunțați că începând cu 1 iulie 2017 — odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării — nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei, și precizează că, în acest moment, după adoptarea Legii salarizării în Parlament, nu mai există baza legală pentru acordarea acesteia.

Potrivit paginii oficiale a Platformei România 100, coaliția majoritară PSD-ALDE a abrogat în Parlament, prin Legea nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, articolul 18 din OUG nr. 103 din 14 noiembrie 2013, care prevedea că "medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți și farmaciștii rezidenți din unitățile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuității asistenței medicale în afara normei legale de muncă și a programului normal de lucru de la funcția de bază, beneficiază de o bursă de rezidențiat în cuantum lunar de 670 lei".

Luni, premierul Mihai Tudose a anunțat că i-a cerut ministrului Muncii să găsească o soluție pentru ca problema burselor pentru medicii rezidenți să fie rezolvată până joi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...