5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGuvernul discută un proiect de hotărâre privind majorarea salariului minim

Guvernul discută un proiect de hotărâre privind majorarea salariului minim

Cabinetul Tudose discută, în ședința de miercuri, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru mărirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, anunță un comunicat al Executivului.

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda ședinței Guvernului de miercuri se mai numără un proiect de lege pentru completarea Anexei la Legea 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope și un proiect de lege privind Statutul inspectorului de muncă.

Executivul ar mai putea discuta trei proiecte de lege privind desființarea Universității Financiar-Bancare din București, a Universității ''Mihai Eminescu'' din Timișoara și a Universității ''George Barițiu'' din Brașov.

Totodată, pe ordinea de zi s-ar mai putea afla miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HG privind acordarea cetățeniei române sportivului Filip Despotovski.

Pe agenda Executivului se află și un memorandum privind modificarea schemei de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri și târguri de filme, interne și internaționale, precum și a schemei de ajutor de minimis pentru distribuirea și exploatarea filmelor românești de toate genurile, în aplicarea prevederilor Ordonanței 39/2005 privind cinematografia.

Un alt memorandum care va fi discutat de Guvern se referă la aprobarea inițierii și negocierii Protocolului de colaborare în domeniul turismului între Ministerul Turismului din România și Ministerul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă