Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

GREVĂ de avertisment la Aeroportul Otopeni. Ce vor sindicaliștii

O nouă grevă de avertisment este programată vineri, între orele 13 - 15, la Aeroportul Internațional Otopeni.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.05.2016 - 20:30

O nouă grevă de avertisment este programată vineri, între orele 13 - 15, la Aeroportul Internațional Otopeni.

Acțiunea de protest este anunțțată de Sindicatul Liber de Handling Aeronautic, afiliat la Blocul Naţional Sindical, şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa.

Sindicaliștii sunt nemulţumiţi de salarii și de programul de lucru. Ei revendică, în plus, redimensionarea personalului şi normarea activităţii în raport cu volumul şi condiţiile de muncă.

Greva se va desfăşura la SC Globeground România SRL, care este angajatorul personalului de handling, adică la locurile de muncă ale salariaţilor. Compania Globeground este cea care oferă servicii de handling aeronave la sol şi tractare aeronave. 

Sindicaliştii solicită demisia conducerii societăţii având în vedere eşecul negocierilor şi lipsa de disponibilitate pentru dialog, precum şi modul defectuos de abordare a relaţiilor de muncă din ultimii ani.

Printre revendicările Sindicatului Liber de Handling Aeronautic se numără dimensionarea corespunzătoare a personalului necesar pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime, în condiţiile în care, în ultimul an, din cauza condiţiilor de muncă şi a nivelului redus de salarizare, peste 150 persoane şi-au înaintat demisia. 

De asemenea, sindicaliştii cer revenirea la programul de tură 12/24-12/48, respectiv corelarea acestuia cu programul de funcţionare al aeroportului, normarea corespunzătoare a muncii, alocarea corectă a timpului de odihnă şi refacere, recunoaşterea muncii de noapte, regândirea politicii salariale şi alinierea acesteia cu cea practicată în domeniul aviaţiei, asigurarea sau decontarea transportului de la şi la locul de muncă. 

Potrivit sursei citate, hotărârea de a declara greva a fost luată cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege, respectiv cu acordul a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor de sindicat. Pe perioada desfăşurării grevei, participanţii la grevă vor proteja bunurile unităţii, fiecare salariat aflat în greva aflându-se la locul sau de muncă, în cadrul programului de lucru.

Citește totul despre:

Comentarii