Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum să-ți negociezi un salariu bun pas cu pas

Angajatorii rareori fac cea mai bună ofertă de la început, iar angajații care negociază câștigă mai bine decât cei care se mulțumesc cu oferta inițială.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2014 - 10:49

Angajatorii rareori fac cea mai bună ofertă de la început, iar angajații care negociază câștigă mai bine decât cei care se mulțumesc cu oferta inițială, arată experții de la career-advice.monster.com.

Înainte de interviu

Documentează-te. Înainte de interviu, află care sunt salariile oferite pentru postul pe câte vrei să îl ocupi. Încearcă să afli cât mai multe despre companie și despre cultura organizațională.

Nu vorbi despre salariu cum ai ajuns la interviu. Deschide discuția despre bani după ce ți-ai dat seama că angajatorul este interesat de tine.

Nu spune o sumă fixă. Dacă angajatorul te tot întreabă ce salariu vrei, spune-i o sumă orientativă, dar nu discuta despre salariul final până nu ai oferta pe masă.

În timpul interviului

Negocierea începe de la prima ofertă, deci ai grijă să spui tu primul suma pe care ți-o dorești.

Dacă angajatorul îți face oferta finală de la începutul interviului, nu este întotdeauna recomandabil să o accepți. Spune-i că te gândești la ofertă și oferă-i un termen limită până la care îi vei da răspunsul. De cele mai multe ori, angajatorul revine cu o ofertă mai bună decât cea făcută la interviu.

Dacă ai mai multe oferte, nu strică să îți faci puțin gelos angajatorul preferat. Vezi cine oferă mai mult, s-ar putea să ai o surpriză plăcută.

Este indicat și să îi explici angajatorului tău de ce îți dorești acel loc de muncă și de ce ceri un anumit salariu. Dacă ezită și îți spune că ceri prea mult, amintește-i ce poți face pentru companie – experiența, studiile și contactele tale.

Dacă ai bătut palma, deși nu ești mulțumit de salariu, discută cu angajatorul ca, la atingerea unei anumite performanțe impuse de el, să primești o mărire.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...