7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum să-ți negociezi un salariu bun pas cu pas

Cum să-ți negociezi un salariu bun pas cu pas

Angajatorii rareori fac cea mai bună ofertă de la început, iar angajații care negociază câștigă mai bine decât cei care se mulțumesc cu oferta inițială, arată experții de la career-advice.monster.com.

Înainte de interviu

Documentează-te. Înainte de interviu, află care sunt salariile oferite pentru postul pe câte vrei să îl ocupi. Încearcă să afli cât mai multe despre companie și despre cultura organizațională.

Nu vorbi despre salariu cum ai ajuns la interviu. Deschide discuția despre bani după ce ți-ai dat seama că angajatorul este interesat de tine.

Nu spune o sumă fixă. Dacă angajatorul te tot întreabă ce salariu vrei, spune-i o sumă orientativă, dar nu discuta despre salariul final până nu ai oferta pe masă.

În timpul interviului

Negocierea începe de la prima ofertă, deci ai grijă să spui tu primul suma pe care ți-o dorești.

Dacă angajatorul îți face oferta finală de la începutul interviului, nu este întotdeauna recomandabil să o accepți. Spune-i că te gândești la ofertă și oferă-i un termen limită până la care îi vei da răspunsul. De cele mai multe ori, angajatorul revine cu o ofertă mai bună decât cea făcută la interviu.

Dacă ai mai multe oferte, nu strică să îți faci puțin gelos angajatorul preferat. Vezi cine oferă mai mult, s-ar putea să ai o surpriză plăcută.

Este indicat și să îi explici angajatorului tău de ce îți dorești acel loc de muncă și de ce ceri un anumit salariu. Dacă ezită și îți spune că ceri prea mult, amintește-i ce poți face pentru companie – experiența, studiile și contactele tale.

Dacă ai bătut palma, deși nu ești mulțumit de salariu, discută cu angajatorul ca, la atingerea unei anumite performanțe impuse de el, să primești o mărire.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă