19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăArmata Română vrea să recruteze peste 2200 de soldați și gradați rezerviști....

Armata Română vrea să recruteze peste 2200 de soldați și gradați rezerviști. Unde sunt cele mai multe posturi

Ministerul Apărării Naționale organizează, până la data de 18 august, o campanie de recrutare a peste 2200 de soldați și gradați rezerviști voluntari.

Potrivit unui comunicat al MApN, cele mai multe locuri disponibile sunt în județele Vrancea – 402 de posturi, Bistriţa Năsăud- 392 de posturi, Vaslui – 265 de posturi și Constanţa – 247 de posturi.

În București sunt oferite pentru recrutare 164 de posturi.

Potrivit unui ordin al ministrului Apărării Naționale, posturile pot fi ocupate doar de persoane care au domiciliul stabil în județele respective.


Rezerviştii voluntari vor fi renumeraţi cu solda corespunzătoare gradului şi funcţiei deţinute atunci când sunt convocaţi la procesul de instruire sau misiuni interne/externe şi vor primi un procent de 10% din aceste venituri atunci când nu sunt convocaţi la asemenea activităţi.

Soldații și gradații rezerviști voluntari nu sunt considerați personal militar în activitate dar au obligația să se prezinte la 15 zile de instruire militară păe an. După semnarea contractului, rezerviştii voluntari îşi vor desfăşura activităţile militare în unităţile în care au fost repartizaţi, respectiv 15 zile anual – conform art. 22 din Legea nr. 270 / 2015, în condiţiile şi la standardele prevăzute pentru personalul militar în activitate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă