13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România Liberă164 de persoane, descoperite muncind la negru, în București

164 de persoane, descoperite muncind la negru, în București

164 de persoane au fost descoperite, săptămâna trecută, muncind ilegal în București. Inspectorii înmuncă au dat amenzi de peste 2,2 milioane de lei în urma controalelor, informează Mediafax.

Inspecţia Muncii a desfăşurat, săptămâna trecută, acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 2.253.600 de lei.

"Au fost depistate 164 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 2.130 de controale, din care 2.029 au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 1.745.100 de lei din care 1.260.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 459 de angajatori. 44 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate patru propuneri de cercetare penală", se arată în comunicat.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 1.597 de controale şi 1.044 de angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 508.500 de lei, iar la şase angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 23 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă