15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialZiua Copilului, la Bookfest

Ziua Copilului, la Bookfest

Azi, pe 1 iunie, la standul Israel, țara invitată de onoa­re a ediției din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, organizatorii au pregătit un program special dedicat copiilor.

După inaugurarea standu­­lui, de la ora 12.00, eveniment la care care va participa și îndrăgita scriitoare Zeruya Shalev, la ora 14.00 va avea loc lansarea concursului dedicat celor mici „Desenează-ţi visele cu Bleidinger“.

De la ora 15.00, cei mai mici dintre cititori sunt invitați să vizioneze filme de animație semnate de Rony Oren, artist unic, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai premiaţi animatori din lume. Filmele sale de animaţie au fost difuzate în peste 80 de ţări. Printre cele mai cunoscute serii TV produse de Oren se numără “The Egg“, „Foxy Fables“, „Tales of a Wise King și Grabbit the Rabbit“, difuzate în peste 80 de țări.

Rony Oren a devenit cunoscut pretutindeni în lume datorită celor peste 500 de filme de animație cu figuri modelate în lut și peste 300 de cărți de copii. „Frame by Frame“ este numele studioului său, fondat în 1978, în care a creat filmele sale care au la bază metoda „modelării în lut“ („Clayground Method“). Oren  a obținut numeroase premii de animație de film și ilustrație de carte și a avut ocazia să fie prezent cu o selecție personală în cadrul Radio and Television Museum din New York și Los Angeles. Printre cele mai cunoscute serii TV produse de Oren se numără The Egg, Foxy Fables, Tales of a Wise King și Grabbit the Rabbit, difuzate în peste 80 de țări.

Începând cu ora 17.00, copiii sunt așteptați la standul Israel din Pavilionul C4 la un program special de desenat și colorat, iar în curtea Romexpo, pentru prima dată în istoria salonului de carte, la un program de desenat cu creta pe asfalt.

Cele mai citite

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă