Tinerii din Constanța cer remanierea ministrului Tineretului

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că niciuna dintre problemele punctuale care i-au fost aduse la cunoștință lui Marius Dunca nu a fost rezolvată.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2017 - 15:11

Federația Tinerilor din Constanța a reacționat încă de acum trei luni, considerând sfidătoare menținerea lui Marius Dunca la Ministerul Tineretului și Sportului. Astăzi, ­aceeași­ instituție, împreună cu Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța au cerut prim-ministrului Mihai Tudose să propună revocarea demnitarului.

În aceste trei luni, conducerea Federației Tinerilor a avut mai multe întâlniri cu Marius Dunca și cu alți funcționari din cadrul ministerului pentru a rezolva probleme punctuale. Niciuna dintre chestiunile semnalate de Federație nu a fost rezolvată.

Concret, Legea tineretului nici acum nu este gata deoarece a primit foarte multe critici din partea ministerelor avizatoare. Mai mult, aceasta a fost trimisă la Consiliul Economic și Social pentru a fi retrasă fiindcă se trimisese o formă neavizată. Totodată, această nouă lege nu rezolvă în niciun fel problemele tinerilor și nici nu oferă măcar un cadru pentru rezolvare, fiind la fel de inutilă precum legea în vigoare (Legea 350/2006). Acesta este acuzat că nu respectă nici măcar Strategia de descentralizare.

În imposibilitate de a funcționa

„Dat fiind faptul că au trecut 9 luni de când a preluat funcția de ministru, acesta nu poate justifica de ce nu este până în prezent elaborat și aprobat Regulamentul pentru punerea în aplicare a Legii nr. 146/2002 privind fundațiile pentru tineret. În lipsa unui asemenea regulament, nicio fundație pentru tineret din România nu poate funcționa legal. Poate că acest lucru se dorește. Nu am văzut concretizată ­nicio măsură din programul de guvernare cu privire la tineri (nu s-au înființat centre comunitare pentru tineret, nu s-au făcut demersuri în privința politicii locuințelor pentru tineri etc.). De exemplu, în Constanța nu există niciun centru de orientare și consiliere, conform Legii 333/2006, deși este obligatoriu ca în fiecare județ să existe un astfel de centru în subordinea MTS/DJST”, a precizat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

Din aceste motive, tinerii consideră că funcția de ministru al Tineretului și Sportului depășește competențele politice și manageriale ale lui Marius Dunca. De aceea Federația Tinerilor din Constanța împreună cu Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța au solicitat azi remanierea lui Marius Dunca.

„După 9 luni de exercitare a unei funcții publice ar trebui să vină și niște rezultate. Din păcate pentru tinerii din România, rezultatele nu au apărut. Este anormal să menții o persoană într-o funcție publică dacă aceasta nu duce la îndeplinire Programul de guvernare. Am solicitat prim-ministrului Mihai Tudose remanierea domnului Dunca”, a mai declarat Alexandru Bajdechi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...