13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorul care le cerea bani elevilor nu mai poate fi diriginte

Profesorul care le cerea bani elevilor nu mai poate fi diriginte

Profesorul din Paşcani care le cerea bani elevilor pentru motivarea absenţelor nu va mai fi diriginte şi nici nu va mai preda la clasa respectivă, transmite Mediafax.

Comisia de anchetă de la Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Paşcani a decis, luni, ca profesorul de educaţie fizică Petrică Angheluş să nu mai fie diriginte la clasa a IX-a G şi nici să mai predea elevilor din această clasă, în urma acuzaţiilor formulate împotriva lui de tatăl unuia dintre elevi, au declarat surse din cadrul unităţii de învăţământ.

Conducerea unităţii de învăţământ a declarat că va oferi detalii în acest caz doar în momentul finalizării anchetei interne.

Citeşte şi: Părinţii a patru elevi din clasa învăţătoarei şpăgare, audiaţi

Potrivit surselor citate, sancţiunile luate în cazul profesorului Angheluş sunt valabile pe perioada derulării anchetei de către conducerea colegiului.

“Ancheta e în plină desfăşurare, vom oferi toate amănuntele la final”, a declarat, luni, presei directorul Colegiului “Mihail Sadoveanu” din Paşcani, Carmen Dimitriu.

Profesorul Petrică Angheluş este cercetat pentru fapte de corupţie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care s-au autosesizat în acest caz.

Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a decis înfiinţarea unei comisii care să monitorizeze modul în care se derulează ancheta internă la Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Paşcani în cazul profesorului respectiv.

Citeşte şi: Scrisoarea mamei care a demascat spaga de la Scoala 10

Primarul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi, declara, la finalul săptămânii trecute, că aşteaptă măsuri drastice din partea conducerii şcolii faţă de profesorul Petrică Angheluş, el considerând că “incidentul nu face cinste actului educaţional”.

De asemenea, primarul Pantazi cerea conducerii colegiului să nu tergiverseze ancheta internă.

Săptămâna trecută, conducerea Colegiului “Mihail Sadoveanu” din Paşcani a declanşat o anchetă în cazul profesorului Petrică Angheluş, acuzat că le cerea bani elevilor pentru motivarea absenţelor şi pentru achiziţionarea de mobilier, dar şi că le vorbeşte urât copiilor.

Angheluş, diriginte la clasa a IX-a la Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Paşcani, a fost acuzat de tatăl uneia dintre elevele de la clasă că le solicită bani copiilor pentru a le motiva absenţele, suma cerută fiind de 50 de lei pentru o zi de absenţe.

Vasile Luca, tatăl elevei respective, susţinea că dirigintele le-a atras atenţia părinţilor, la începutul anului şcolar, că în situaţia în care copiii lipsesc de la cursuri să fie informat. El afirma că fetiţa sa are unele probleme de sănătate, dar că mai multe absenţe ale elevei nu au fost motivate, chiar dacă a fost prezentată o adeverinţă medicală de la medicul de familie.

Citeşte şi: Inspectoratul şcolar face verificări la alte trei şcoli din Capitală

Pe de altă parte, profesorul este acuzat că a ţipat la elevi, făcându-i “proşti şi oligofreni”, pentru că aceştia au strâns bani pentru achiziţionarea unei catedre, iar suma a fost dată altei profesoare.

Profesorul Petrică Angheluş declara presei că a cerut bani pentru echipa de sport a colegiului, dar numai o singură dată, şi că într-adevăr a ţipat la elevi, întrucât s-a enervat pe aceştia.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă