11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorii se simt jigniţi de banii pe care-i primesc în comisiile de...

Profesorii se simt jigniţi de banii pe care-i primesc în comisiile de bacalaureat

 

Tot mai multe cadre didactice refuză să facă parte din comisiile de bacalaureat din cauza sumelor derizorii cu care sunt plătiți, susțin reprezentanții FSLI. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere Guvernului suplimentarea acestor fonduri, până pe 10 iunie, când începe bacul.

Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) arată miercuri, într-un comunicat de presă, că primeşte zilnic semnale de la liderii sindicatelor afiliate, care atenţionează că tot mai multe cadre didactice nu mai doresc să facă parte din comisiile de bacalaureat, considerându-se umilite prin banii primiţi ca supraveghetori şi evaluatori, în condiţiile în care responsabilitatea este foarte mare, transmite Mediafax.

„Un profesor primeşte 19 lei/zi pentru asistenţă şi trei lei pentru o lucrare corectată la acest examen de bacalaureat. Cum să se se simtă umiliţi? Cum să fie ei motivaţi cu această sumă? Cum să dorească ei să facă parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum când se pune o presiune imensă pe ei, având în vedere scandalurile din anii trecuţi, care au aruncat o pată de noroi asupra întregului învăţământ din România?”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ avertizează că examenul de bacalaureat, care va începe săptămâna viitoare, este în pericol. În acest context, FSLI cere Guvernului să găsească o soluţie pentru suplimentarea sumelor acordate cadrelor didactice din comisiile de bacalaureat.

De asemenea, conducerea FSLI susţine că un alt motiv de nemulţumire este legat de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti.

„Solicităm luarea măsurilor care se impun pentru plata integrală a drepturilor salariale câştigate prin instanţă, aferente trimestrelor I şi II ale anului 2014. Altfel, riscăm să nu avem cu cine susţine acest examen important din viaţa copiilor noştri”, potrivit sursei citate.

Contactată de RL, directoarea de comunicare a FSLI, Geanina Sandu, a declarat că nu se știe exact câți profesori vor refuza să participe în comisiile de examen. „Noi atragem atenția că există tot mai multe semnale în teritoriu, dar nu știm numărul exact sau un procent al profesorilor care refuză să participe la bac”, a spus Sandu.

Surse din Ministerul Educației au precizat pentru RL că nu există nici un pericol ca examenul național din acest an să nu se țină din aceste cauze.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă